JAB Rôzne

Keď to v Slovenskom raji rozbalia odvážlivci... FOTKY, ktoré hovoria za všetko

V Slovenskom raji to nemusí byť iba o klasickej turistike. Živým dôkazom je aj partia odvážlivcov zo Spišskej Novej Vsi a okolia. Veď sledujte FOTO.

Ilustračný obrázok k článku Keď to v Slovenskom raji rozbalia odvážlivci... FOTKY, ktoré hovoria za všetko
8
Galéria
Zdroj: Pstruhy S.raja, Tatranskí otuž

Aj keď plávanie a vodné radovánky sa poväčšine spájajú s letom, v našom meste a okolí sa nájde viacero odvážlivcov, ktorí plávajú počas celého roka. A nevadí im ani zima.

Odvážlivci zo Spišskej Novej Vsi a okolia sa zišli v nedeľu na Čingove s kamarátmi z Tatier, aby si spoločne zaplávali. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby neplávali priamo v Hornáde, pričom teplomer ukazoval iba 1 stupeň nad nulou. Dvadsiatke otužilcov to však neprekážalo.

Ako povedal pre náš portál predseda klubu Pstruhy Slovenského raja Peter Klein, každú nedeľu sa stretávajú s cieľom zábavy z otužovania na Čingove – Zelenej lávke. Tentokrát sa k nim pridali aj kamaráti z Tatier. Ako doplnil, nie sú im cudzie ani iné rieky na Slovensku. „Zúčastňujeme sa akcií po celom Slovensku. Naposledy sme si bolo zaplávať v Dunaji,“ prezradil.

Pstruhy Slovenského raja, ako sa otužilci volajú, vznikli podľa slov predsedu klubu pred rokom a členovia im postupne pribúdajú. Peter je zároveň zakladateľ tohto klubu a ako prezradil, začínal vo Svite na štrkovisku, kde sa pridal k Tatrancom.„Nes­kôr som našiel krásnu lokalitu na otužovanie aj v Slovenskom raji a začal som volať i kamarátov,“ ozrejmil Peter s tým, že momentálne je ich dokopy dvanásť.

Zdroj: Pstruhy S.raja, Tatranskí otuž

Zaujímalo nás aj prečo práve takýto názov klubu? „Na Slovensku je asi 50 klubov – väčšinou sú to medvede, vydry či iné zvieratá. Pstruhy nevedia žiť bez vody – ako my. Žijú v Slovenskom raji ako my a plávajú v lete aj v zime ako my,“ znela Petrova odpoveď. O tom, že nedeľné akcie sú spojené okrem otužovania aj s dobrou náladou a bez vody nemôžu žiť, svedčí aj fakt, že Pstruhy Slovenského raja si pôjdu zaplávať aj na Štedrý deň a vo vode oslávia aj Silvester.

Zdroj foto: Pstruhy Slovenského raja a Tatranskí otužilci

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Otužilci to rozbalili v Slovenskom raji
8
Galéria
Zdroj: Pstruhy S.raja, Tatranskí otuž
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM