Rôzne

Keď si so známymi či rodinou chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Spišskej, do ktorých sa oplatí zavítať

Takmer každý si rád zájde posedieť s partiou kamarátov či s rodinou do mesta. A očakáva, že to bude stáť za to. Aj v Spišskej Novej Vsi sa nájdu zaujímavé podniky, ktoré lákajú kvalitnými službami, ale aj čímsi navyše. Majú v sebe akési čaro priestoru. Ktoré zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku Keď si so známymi či rodinou chcete vyraziť do mesta... 3 podniky v Spišskej, do ktorých sa oplatí zavítať
Zdroj: Dnes24.sk

Čajovňa Alchýmka

Čajovňa Alchýmka spája v sebe príjemnú atmosféru domáceho prostredia v zaujímavých pivničných priestoroch. Okrem pohodovej rodinnej atmosféry pridaná hodnota je aj personál, ktorý vám vždy fundovane poradí. Do čajov sa totiž naozaj vyzná a ak ste v ich popíjaní nováčik, ani toho sa netreba báť. V tomto podniku vám ochotne vysvetlia, ako na vec, keď si neviete vybrať z viac ako 70 druhov rôznych čajov. Okrem nich si však fajnšmekri môžu vychutnať aj vodnú fajku a započúvať sa do rozprávania cestovateľov, ktorí sa o svoje zážitky chodia deliť práve do tejto čajovne. Devízou čajovne je v letných mesiacoch aj krytá terasa, kde si môžete pri povzbudzujúcom nápoji z čajových lístkov na pohodlnom sedení vychutnať večernú letnú oblohu nad Spiškou Novou Vsou.

Kaviareň eLAra

Našim druhým tipom je Kaviareň eLAra na okraji námestia. V príjemných priestoroch s kvalitnou obsluhou sa dá nielen posedieť, ale aj kultúrne vyžiť. Je miestom relaxu a dobrej zábavy. Kaviareň eLAra ostáva verná svojmu prívlastku „kaviareň mnohých tvárí“ aj vďaka pravidelným výstavám neprofesionálnych umelcov a rôznym spoločenským aktivitám, ktoré si v kaviarni môžete pozrieť. Krsty kníh autorov z okolia, literárne večery, pub kvízy či diskotéky svedčia o rôznorodosti kaviarne. Majitelia kaviarne nezabudli ani na tých najmenších: nechýba zastrešená terasa s detským kútikom, množstvom hračiek, trampolínou a šmýkačkou dáva možnosť si rodičom vychutnať kávu so známymi, či s knihou v ruke zo súkromnej knižnice, ktorá je súčasťou kaviarne.

Richtárov dvor

Na záver tu máme aj niečo pre milovníkov kvalitnej kávy či vína v očarujúcom prostredí. Strop kaviarne zo 16.storočia, celý interiér ladený v staromestskom štýle či originálne sedenie umocňujú pôžitok z raňajšej či poobednej kávičky. Pri výbere kávy vám ochotne pomôže personál. Vybrať si môžete z 20 variánt. No nie len kávičkári si prídu v tomto prostredí na svoje. Potešia sa aj milovníci kvalitného vína. Ochutnať môžete práve to, ktoré pil niekedy aj Tomáš Garrigue Masaryk. V priestoroch kaviarne bývajú z času na čas aj koncerty začínajúcich, ale aj známych spevákov z celého Slovenska.

Čítajte tiež:

Tri podniky do ktorých sa v Spišskej oplatí zavítať...
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM