JAB Rôzne

Keď si hudobníci na nakrúcanie vyberú Spišskú: Sledujte TOP 3 videoklipov z nášho mesta

Videoklip dokáže posunúť pieseň na inú úroveň. Je preto dôležitý, nemenej aj výber miesta na natáčanie. Vybrali sme TOP 3 klipov, kde hudobníci siahli po záberoch práve zo Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Keď si hudobníci na nakrúcanie vyberú Spišskú: Sledujte TOP 3 videoklipov z nášho mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Využili priestory v našom meste na nakrúcanie. Viacero hudobných mien sa už rozhodlo v Spišskej Novej Vsi točiť svoj videoklip. A tak pri poniektorých záberoch si hneď obyvatelia metropoly Špiša môžu povedať, že sú im známe.

A kto teda napríklad v Spišskej už nakrúcal klip? Medzi takých môžeme zaradiť aj skupinu Čo koho do toho. Tá na začiatku 90-ych rokov pôsobila ako zjavenie nielen na spišskonovoveskej, ale aj celoslovenskej scéne. Zaujala zmesou rôznych hudobných štýlov a oslovila nielen fanúšikov, ale aj hudobných kritikov. Práve z jej začiatkov pochádza aj pesnička s názvom Frontový civil, ku ktorej bol klip natočený v Spišskej.

Koncom roku 2016 si na natáčanie svojho klipu k pesničke Love naše mesto vybrala aj čoraz známejšia kapela pochádzajúca z Jamníka Sám Sebou. Na natáčanie klipu si zvolila priamo naše najdlhšie šošovkovité námestie v Európe.

Našu vybranú trojicu uzatvára videoklip k pesničke, ktorá pochádza od domácej už vyše 20 rokov na hudobnej scéne pôsobiacej kapely Smola a Hrušky. Song s názvom Na Vianoce patríme k sebe skupina natáčala v interiéroch nášho mesta. V klipe sa však môžete pokochať aj zábermi z našich hôr.

Všetky tri diela si teraz môžete pozrieť a vypočuť v priloženej fotogalérii.

Titulné foto: ilustračné

Viete o nich? Pozrite si videoklipy, ktoré sa natáčali v Spišskej
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM