JAB Rôzne

Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete v Spišskej nájsť

Kto by to už nepoznal. Takpovediac nákupné chúťky občas prídu na každého. A vtedy nastane čas vyraziť si do obchodov. V Spišskej Novej Vsi sa dajú nájsť pritom aj rôzne zaujímavé predajne. Pozrite si päť z nich, ktoré zaujali nás.

Ilustračný obrázok k článku Keď na vás prídu nákupné chúťky: Päť zaujímavých obchodov, ktoré môžete v Spišskej nájsť
Zdroj: Dnes24.sk

Niečo pre hudobníkov

V tomto obchode sa nájdu predovšetkým hudobníci. Zameriava sa totiž na predaj hudobných nástrojov, príslušenstva či nôt. Obchod JV- MUZIKA, ktorý nájdete na Letnej ulici na námestí, sa snaží vyhovieť čo najširšiemu spektru zákazníkov. V predajni privítajú začínajúcich hudobníkov, rovnako pokročilých a skúsených muzikantov až po zvukových technikov, hudobné školy či rôzne inštitúcie.

V ponuke môžete nájsť rôzne druhy gitár, bicích, klávesových, sláčikových nástrojov, a príslušenstva, ako sú mikrofóny, káble, mixážne pulty a mnoho ďalšieho. Okrem toho je predajňa špecifická aj svojou letnou aktivitou pod názvom Hráme na Námestí. Počas celého leta si môžu začínajúci hudobníci zo Spišskej a okolia sa môžu predstaviť širokej verejnosti a zahrať si priamo pred obchodom.

V štýle zdravia

Ste zástancom zdravého životného štýlu a prispôsobujete tomu aj svoj jedálniček? Patríte medzi celiatikov či diabetikov a máte tým pádom jedálniček obmedzený? V tom prípade si určite prídete na svoje v obchode Zdravá Výživa. Široký sortiment produktov ponúka množstvo chutných výrobkov nielen pre ľudí zo zdravotnými obmedzeniami, ale aj pre tých, ktorý sa chcú stravovať zdravšie.

Pokiaľ si však chcete pochutnať na nejakej sladkosti, v tomto obchode nájdete dokonca aj zdravé sladkosti. Okrem rôznorodej zdravej stravy tu zákazníci nájdu aj zaujímavé čaje, vitamíny, zdravú kozmetiku či čistiace a pracie prostriedky na prírodnej báze. Obchod zo zdravou výživou sa nachádza na Zimnej ulici.

Čokoládová fantázia

Kto by nemal rád čokoládu. Táto sladkosť určite poteší nielen malých, ale aj veľkých. Čokoládu v tuhej či tekutej forme vám ponúknu v čokoládovni. Z obchodu vyžaruje príjemná atmosféra a hneď pri vstupe vás privíta milý personál. Čokoláda v tvare telefónu, Eiffelovky, šampusu či futbalovej lopty nie je jediným čo vám v tejto predajni ponúknu.

Pochutiť si tu môžete na plantážnej káve s čokoládou či gaštanovom pyré. Okrem toho všetky čokolády, pralinky či dražé sú veľmi kvalitné neobsahujú lepok a sú bez pridania margarínov. Do predajne, ktorú nájdete na Radničnom námestí oproti trhovisku, často prichádzajú rodičia s deťmi či ľudia, ktorí kupujú čokoládu za odmenu, alebo chcú potešiť sladkým darčekom niekoho blízkeho.

Ručné výrobky

Hand made výrobky sú v súčasnosti kurze. V obchode, ktorý sa nachádza pod bránou na Letnej ulici nájdete výrobky od niekoľkých výrobcov. Malý útulný obchodík zásobujú svojimi výrobkami ľudia s mentálnym postihnutím z domovov sociálnych služieb zo Spišskej a okolia. Okrem rôznych suvenírov tu môžete nájsť darčekové, ale aj úžitkové predmety.

Na svoje si prídu gazdinky, ktoré si môžu vybrať z kuchynských doplnkov, ale aj tkaných kobercov či vankúšov. Deti sa potešia z ručne vyrobených hračiek. Sortiment je pestrý a veľmi bohatý. Vybrať si môžete aj pred obchodíkom, kde sú postavené stánky momentálne s jesenným tovarom.

Tradícia

Na Zimnej ulici v obchode z názvom Valach vás privíta milý a hlavne odborný personál, ktorý ponúka kvalitu zo Slovenska. Hneď, ako tam vojdete pošteklia vás chuťové poháriky. Rôzne druhy domácich údenín, syrov džemov či medu dopĺňa aj kvalitná chemicky neošetrená a Spišiakmi veľmi vyhľadávaná kapusta zo Šváboviec .

Slovenské potraviny v obchode na námestí sú spestrené o remeselné výrobky zo slovenských salašov a Spiša. Nájdete tu ručne vyrezávané lyžičky, džbány, ale aj krojované bábiky z rôznych kútov Slovenska. Z názvu obchodu vyplýva, že núdza nie je ani o potraviny a iné výrobky typické pre salaš.

Môže vás zaujímať:

Obrazom: Aj takéto obchody môžete nájsť v Spišskej Novej Vsi
26
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM