JAB Rôzne

Keď láska nepozná hranice: Aha, akí zaľúbenci mali svadbu v Spišskej Novej Vsi!

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Vlani prežili práve takéto chvíle v Spišskej viaceré zamilované páry. Sobáše ale u nás uzatvárali aj cudzinci. Dokonca sa našlo aj pár takých, ktorí sa nevedeli dočkať.

Ilustračný obrázok k článku Keď láska nepozná hranice: Aha, akí zaľúbenci mali svadbu v Spišskej Novej Vsi!
Zdroj: TASR

Veľký deň, ktorý sa každému nadlho vryje do pamäti. Medzi takéto chvíle patrí určite aj svadba. Sobáše vlani neuzatvárali iba domáci, ale aj zaľúbenci pochádzajúci spoza hraníc. V roku 2014 uzavrelo manželstvo v spišskonovoveskom matričnom obvode presne 25 cudzincov.

Tí pochádzali z blízkych, ale aj vzdialenejších krajín. Najväčšie zastúpenie mala Česká republika. Z ďalších krajín išlo napríklad o Rusko, Rumunsko, Veľkú Britániu, Španielsko, Ukrajinu, Poľsko, Taliansko či Turecko. Raritou je, že v našom obvode uzavrela manželstvo aj jedna netradičná dvojica. Obaja teraz už manželia sú cudzincami. Išlo o sobáš medzi Nemcom a Ukrajinkou.

Našli sa však aj takí, ktorí sa nevedeli dočkať a manželstvo uzavreli ešte pred dovŕšením osemnástky.Tých bolo desať. Najmladší mal v čase sobáša 16 rokov a 9 mesiacov. Zaujímavosťou je, že maloletý sa uzatvorením manželstva podľa občianskeho zákonníka stáva plnoletým.

V roku 2014 bolo v matričnom obvode Spišská Nová Ves dokopy uzavretých 306 manželstiev. Z toho bolo 135 civilných a 171 cirkevných sobášov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM