Kultúra

Kapela zo Spišskej sa spojila s Mariánom Čekovským: Vznikol poriadne uletený song

Kapela zo Spišskej, Smola a Hrušky, má nový song. V spolupráci zo známym hudobníkom Mariánom Čekovským vznikla pesnička, ktorá vás vráti v čase.

Ilustračný obrázok k článku Kapela zo Spišskej sa spojila s Mariánom Čekovským: Vznikol poriadne uletený song
Zdroj: Dnes24.sk

Punkoví romantici z kapely Smola a Hrušky zo Spišskej Novej Vsi v spolupráci s Mariánom Čekovským vypustili do sveta uletený prázdninový šláger Kurmi, ktorý nás pretočí o tridsať rokov späť. Recesia, sarkazmus, ale aj dvojzmysly a poukázanie na to, ako sa zmenila doba. Výsledkom je príbeh z prázdnin, ktorý si už len málokto z terajších mladých fanúšikov dokáže predstaviť.

Nový song novoveskej kapely Smola a Hrušky
1
Galéria

V hlavnej úlohe zvieratá

„S kapelou sa poznáme už roky, krstil som im DVD 13 životov a hrali sme spolu na viacerých akciách. Vždy, keď majú nejaké aktivity v Košiciach, zastavia sa u mňa. Spoko doniesol novú skladbu, preniesli sme sa do roku 1986 a vznikla táto radostná óda na staré zlaté časy, prázdninovanie na dedine u babky a zažívanie rôznych dobrodružstiev s kamarátmi a okatými láskami,“ opísal vznik spoločného songu Marián Čekovský.

„Od začiatku sme vedeli, že to musí byť originálne a absurdné. Napadlo mi do hlavných postáv obsadiť zvieratá a pokúsiť sa o nemožné, aby zahrali dej, ktorý je v skladbe,“ povedal frontman kapely Spoko Kramár. Ako spomenul, klip sa nakrúcal na farme ich bývalého perkusionistu v Smolníckej Hute, ktorého môžu ľudia poznať z reality show Farma.

Smolník a Hrušky

Novoveskej kapele sa pri natáčaní klipu podaril aj husársky kúsok. „Názov dediny sme len tak z recesie zmenili na Smolník a Hrušky a tŕpli čo sa stane, keď si všimnú príslušníci, že značka obce je neplatná. Napriek tomu, že prešli okolo značky asi niekoľkokrát, tak si to nevšimli a susedia sa so smiechom zastavovali a pýtali sa, čo to ma znamenať a či si nemajú meniť občianske preukazy,“ prezradil Spoko.

Kapela Smola a Hrušky momentálne pripravuje špeciálny koncertný program, ktorý odohrá v rámci výročného turné a dokončuje v štúdiu ďalšie nové single k novému albumu Čiernobiely, ktorý pokrstí 16. februára 2017 spolu s exkluzívnymi hosťami a týmto odpáli začiatok 20 rokov tour.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM