JAB Rôzne

Kapela zo Spiša o svojom hite Borovička a rum: Nastala reakcia, akú sme nečakali!

Skupina Ronix poriadne zabodovala svojou novou pesničkou Borovička & rum. O tomto úspechu aj o zážitkoch zo svadieb nám porozprávali v rozhovore.

Ilustračný obrázok k článku Kapela zo Spiša o svojom hite Borovička a rum: Nastala reakcia, akú sme nečakali!
Zdroj: Kapela Ronix

Skupina Ronix zarezonovala svojou" novou pesničkou Borovička & rum":http://spisska.dnes24.sk/…video-243336 u mnohých Spišiakov. Štvorčlenná kapela zo Spiša v zložení Dominika Bartošová, Daniel Gaduš, Samuel Ondruš a Šimon Iľaš vznikla pred piatimi rokmi so zámerom zabávať ľudí najmä na svadbách. Ako nám prezradil jej manažér a gitarista v jednom Daniel Gaduš, pred hraním na prvej svadbe dva roky skúšali.

Poriadna zábava

Za pomerne krátku hudobnú kariéru sa však formácia mladých ľudí dostala do povedomia nielen Spišiakov. Ich prvé svadby odohrali najmä na Spiši či východe, no ako Daniel hovorí, už si zahrali aj na strednom či západnom Slovensku. Zaujímalo nás najmä to, či sa ľudia na Spiši v dnešnej dobe vedia na svadbách baviť.

„Určite áno. Aspoň mi to vnímame tak, že chceme, aby sa bavili a musím povedať, že zatiaľ to vychádza. Každá svadba je síce iná a sú tam noví ľudia, ale ľudia na Spiši sú viac odviazaní ako inde a bavia sa od začiatku. Každá jedna svadba je pre nás ako kapelu zážitok,“ opísala speváčka Dominika.

Ich repertoár je podľa jej slov rôznorodý – zameraný práve na to, aby sa každý na svadbe zabavil. „Samozrejme, hráme ľudovky, repetovky, ale aj moderné pesničky, či hity 90-tych rokov,“ vymenovala Dominika s tým, že na svadbách prevažujú ľudovky v modernom šate.

Svadobné hity

Ako sa zhodli členovia skupiny Ronix, na poriadnej spišskej svadbe nesmie chýbať ľudová pesnička „Otecko môj mamka moja“- čo je rodičovský tanec a samozrejme „Nebolo by od veci, dať si jedno poldeci.“ S moderných vedie známa pesnička od speváčky Kristíny „Ta ne.“

Medzi ďalšie pesničky, pri ktorých to vedia svadobčania poriadne roztočiť, patrí aj kačací tanec či český hit Jede, jede mašinka. No nie vždy práve spomínaná posledná pesnička je pre všetkých tou naj. Ako povedal manažér kapely, stretol sa už aj s nevestou, ktorá mu pred svadbou pri podpisovaní zmluvy oznámila, že keď zahrajú počas jej svadby mašinku, tak ona odíde.

Hovorí sa, že na poriadnej východniarskej svadbe nechýba ani poriadna bitka. Spýtali sme sa aj Ronixu, či už niečo také zažili. „Klasickú bitku sme nezažili, ale poriadne odviazaných hostí áno,“ prezradili.

Vlastná tvorba

Okrem prevzatých hitov však hudobná skupina tvorí aj vlastné pesničky. Minulý rok vyšlo dokonca aj ich prvé cédečko. Naposledy však zaujali songom Borovička & rum. Prečo a kedy vznikla vlastne táto pesnička? „Svojou tvorbou chceme zabávať, prekvapiť a zároveň trošku šokovať. Táto pesnička vnikla už v marci a odvtedy ju hrávame na svadbách. Keď sme videli, že ľuďom sa páči a bavia sa na ňu, rozhodli sme sa nahrať aj videoklip a pesničku zverejniť,“ opísal manažér kapely s tým, že očakávali pozitívnu reakciu, ale nie až takú.

Za dva týždne od zverejnenie má pesnička na YouTube viac ako 120 tisíc zhliadnutí. No týmto hitom to podľa neho ešte nekončí. Aj keď všetci členovia kapely sú vysokoškolskí študenti, chcú hrávať a tvoriť ďalej. Ako spomenul Daniel, už je v pláne aj ďalšia pesnička – tentokrát bude o láske. Tešiť sa na ňu podľa jeho slov môžeme ešte tento rok.

Chytľavý hit v podaní kapely zo Spiša
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM