JAB Kultúra

Kapela Smola a Hrušky má nový singel: Najbližšie odohrá tisíci koncert svojej kariéry

Spokojní fanúšikovia, vypredané koncerty, milióny najazdených kilometrov. Kapela zo Spišskej Novej Vsi Smola a Hrušky má niekoľko dôvodov na oslavu. Po osemnásťročnom pôsobení sa stala dospelou, vydala nový singel a klip a tisícikrát vystúpi pred svojimi fanúšikmi.

Ilustračný obrázok k článku Kapela Smola a Hrušky má nový singel: Najbližšie odohrá tisíci koncert svojej kariéry
Zdroj: Dnes24.sk

Ani po osemnástich rokoch nebude skupina Smola a Hrušky oddychovať. V roku 2015 pokračuje v svojej veľkej koncertnej šnúre. A pripravuje aj veľa noviniek. Toto všetko nám prezradil frontman kapely Spoko.

„Čakajú nás ďalšie zastávky nášho doteraz najväčšieho klubového turné s veľkou oslavou, na ktorú máme nie jeden, ale rovno dva dôvody. Prvým z nich je vydanie nového výberového albumu najväčších hitov BEST ON 1997 – 2015 a oficiálny krst ktorý sa chystá na 26.3. 2015 v Bratislave. Druhým z dôvodov je, že na tomto koncerte budeme sláviť tisíci koncert našej hudobnej kariéry a už spomínaných 18 rokov pôsobenia na česko-slovenskej hudobnej scéne,“ prezradil.

Po nevydaných singloch Vylížem s Berenikou Kohoutovou, Televízne noviny so Zverinom či Čierny Biely s kapelou Gulo Čar a raperom Supom z kapely Moja reč má Smola a Hrušky nový singel a klip Mary, ktorý vznikol spolu s talentovaným tímom Learto production a ktorý je zároveň pilotnou skladbou spomínaného výberového albumu najväčších hitov. Ako Spoko povedal kapela sa poctivo pripravuje na pokračovanie turné.

Pre svojich fanúšikov má pripravenú energickú show s tými najväčšími hitmi, ale aj nehranými skladbami, ktoré bežne nemôžu dostať priestor. Pre čoraz viac žiadanejšie koncertovanie u našich susedov sa kapela spojila so skvelou a populárnou českou kapelou Fast Food Orchestra, a spoznala aj ďalšiu skvelú izraelskú kapelu Los Caparos, s ktorými odohrala fantastické koncerty v rámci českej časti turné a nebude tomu inak ani túto jar.

„Skvelé turné, neuveriteľne pozitívna energia od fanúšikov. Myslím si, že sme si s našimi českým a izraelskými bratmi z kapiel Fast Food Orchestra a Los Caparos veľmi sadli a neostane len pri tom, pretože v štúdiu už pracujeme na novinkách, ktoré všetkých určite potešia. Tento rok chystáme veľké veci.“ pochválil sa Spoko.

Na slovenských koncertoch už tradične dáva kapela priestor mladým talentovaným skupinám a na vybraných koncertoch si kapela pozvala aj špeciálneho hosťa a to výbornú kapelu Medial Banana.

Foto: Katarína Orešanská

Nový singel kapely Smola a Hrušky s názvom Mary:)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM