JAB Rôzne

Kam rád v Spišskej zájde prednosta Majerník? Kaviarenský typ to veru nie je!

Poslanec mestského zastupiteľstva a prednosta okresného úradu Ondrej Majerník síce nie je rodákom zo Spišskej Novej Vsi, no žije tu už 35 rokov. Čo mu najviac učarovalo na Spišskej a okolí?

Ilustračný obrázok k článku Kam rád v Spišskej zájde prednosta Majerník? Kaviarenský typ to veru nie je!
Zdroj: Dnes24.sk

Prednosta Ondrej Majerník je rodák z Kluknavy čo je približne tridsať kilometrov vzdialená obec. Ako prezradil stále inklinoval ku Spišskej už keď tu študoval na Strednej priemyselnej škole geologicko – baníckej odbor strojárstvo. V roku 1979 sa presťahoval do Spišskej Novej Vsi.

„Toto mesto mi veľmi prirástlo k srdcu jednak tým, akú má polohu a aj svojím okolím,“zdôveril sa prednosta. Spišskú obdivoval už ako študent no priznal sa, že čím je starší, tým viac ho udivujú dominanty mesta.

„Páči sa mi samotné mesto a naše šošovkovité námestie, obdivujem predvídavosť našich predkov, ktorí to vedeli tak nakresliť a naprojektovať. Veľmi sa mi páči reduta, ktorá bola postavená pred viac ako 100 rokmi. Nemôžem opomenúť Provinčný dom s Levočskou bránou , alebo samotnú radnicu,“ vymenoval Majerník.

Podľa slov prednostu nie je reštauračný typ. Kávičku si dá radšej na záhrade s manželkou pod altánkom. V reštauráciách a kaviarňach sa zdržuje, len keď musí. Zato okolie Spišskej , ako správny turista dôverne pozná. „Rád chodím v smere na rybníky k Vojtechovej samote. Keď som bol mladší testoval som tam horský bicykel, teraz to využívam na turistiku,“ zaspomínal.

„Pekné miesto na turistiku, alebo na voľno časový beh je aj v smere na Rittenberg. Za pekného počasia je tam pekný výhľad na Vysoké Tatry. Veľmi rád chodím do Šulerohu. Dá sa tam oddýchnuť, načerpať nové sily, prísť na nové myšlienky riešenia a obdivovať okolitú prírodu“ doplnil Majerník.

Ako nám odporučil na dlhšiu turistiku, bicykel či v zime bežky je vhodná lokalita medvedia hlava, ktorú aj on navštevuje. Okrem turistiky hráva aj stolný tenis a je spoluorganizátorom bežeckých pretekov. „Som pyšný na to, že tento rok to už bude 6.ročník Ferčekovskej desiatky,“ uzavrel prednosta.

Foto: archív O. Majerník

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM