JAB Iné športy

Kadetky zo Spišskej porazili ťažkého súpera: Dojímavé slová trénera po dueli!

Kadetky zo Spišskej sa cez víkend postavili ťažkému súperovi. Vysoké herné nasadenie však prinieslo vytúžené ovocie.

Ilustračný obrázok k článku Kadetky zo Spišskej porazili ťažkého súpera: Dojímavé slová trénera po dueli!
Zdroj: Zdenek Hauer

Snina ako líder súťaže doteraz neprehrala ani set, aj preto sú víťazstvá nad ňou o to cennejšie. Práve v nedeľu čakal s lídrom tabuľky neľahký zápas naše kadetky.

Ťažký súper

Podľa slov trénera kadetiek Zdenka Hauera, posledné tri sezóny je boj o prvé miesto v kadetskej súťaži súbojom Sniny a Spišskej Novej Vsi. Doteraz však bola úspešnejšia Snina, čo naše kadetky v poslednom zápase zvrátili. Spišiačky sa výhrami dostali na 1. miesto v tabuľke – práve pred Sninu.

„Nehral sa oslnivý volejbal, ale bojovalo sa o každú loptu a naše dievčatá ukázali techniku, taktiku, charakter i vôľu. Všetky hráčky, ktoré zasiahli do hry si zaslúžia pochvalu, ale osobitne by som vyzdvihol tri,“ povedal po zápase tréner kadetiek.

Mimoriadne nasadenie

Ema Kubičárová hrala podľa jeho slov obidva dni s chorobou a dýchacími ťažkosťami. Ukázala mimoriadne nasadenie a prácu pre kolektív, silu individuálneho charakteru a vôle. Bola stále na ihrisku, s výnimkou piatich minút, keď z herného vypätia úplne stratila dych. "Obrovský príklad pre všetkých. A všetko s hernou kvalitou,“ pochválil svoju zverenkyňu.

Ivča Morihladková je kapitánka a ani na jej adresu tréner nešetril superlatívami. „Spoľahlivá a výborná v každej sekunde herného výkonu. Obetavá, trpezlivá a pomáhajúca. Líder v pravom slova zmysle.“

Veľkou oporou tímu bola podľa trénera aj ďalšia hráčka Simča Denešov, ktorá vedela, že nestrieda a napriek veľkému tlaku celý zápas bravúrne zvládla. „Všetko je však výsledok ich tréningovej morálky a nasadenia. Naše dievčatá sú výborné športovkyne a skvelí ľudia, za celé tie roky som nebol na ne viac pyšný a hrdý ako tento víťazný víkend,“ uzavrel Hauer.

MVK Snina – VK SNV 2:3 (23,–15,18,–15,–12) a 0:3 (-21,–19,–17)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM