Miroslav Pomajdík Iné športy

Kadetky odohrali posledné zápasy v Košiciach: Takto sa rozlúčili so sezónou

Volejbalové kadetky Spišskej Novej Vsi odohrali cez víkend svoje posledné dva zápasy tejto sezóny. Nastúpili proti druhému družstvu tabuľky z Košíc, kde sa rozpútala náročná volejbalová bitka.

Ilustračný obrázok k článku Kadetky odohrali posledné zápasy v Košiciach: Takto sa rozlúčili so sezónou
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám povedal Igor Murko zo spišskonovoveského volejbalového klubu, výhrou a prehrou a celkovým ziskom 4 bodov sú síce naše dievčatá momentálne na 3. mieste v ligovej tabuľke, ale je reálny predpoklad, že Prešov svoje dva zápasy vyhrá a skončí pred nami, takže reálnejšie je pre spišskonovoveské kadetky konečné 4. miesto.

VK Slávia TU Košice – VK Spišská Nová Ves 0:3 (-23,–21,–13) a 3:2 (24,–17,23,–23,7)

„Na posledné kadetské ligové zápasy tejto sezóny sme odcestovali do Košíc. TU Košice boli v aktuálnej tabuľke pred nami na druhom mieste a tak sa očakávali vyrovnané zápasy. Nakoniec bol vyrovnaný len ten druhý. V prvom zápase sme sa tradične horšie rozbiehali, ale po vyhratom prvom sete sme už jasne dominovali. Solídna hra, hlavne v obrane, a dobrý servis nám priniesli pohodlné víťazstvo. Do druhého zápasu nastúpila štvorica hráčok z lavičky a rozpútala sa náročná volejbalová bitka. Tri sety končili vyrovnanou koncovkou a napriek tomu, že vo všetkých troch sme mali navrch, uhrali sme len jednu. Piaty set, ako príprava na Majstrovstvá Slovenska junioriek, mohol byť bonusom, ale všetko dopadlo opačne. Nastúpila základná zostava, ale naše hráčky kopili chybu na chybu. Za celý set sme nedali ani jeden slušný príjem podania a tak nám domáce naložili. Je potrebné však povedať, že druhý zápas som využil na overenie hernej úrovne všetkých hráčok, bez ohľadu na výsledok. Ak by som do druhého zápasu postavil základ, s najväčšou pravdepodobnosťou, by sme vyhrali. Budúci týždeň cestujeme na Majstrovstvá Slovenska junioriek do Považskej Bystrice. Nie sme favoriti, ale chceme poctivo a slušne odohrať. Držte nám palce,“ povedal tréner kadetiek Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM