Jozef Kožár Hokej

Juniori a OSY bodovali

Mládežnícky hokej cez víkend znamenal pre extraligové mužstvá deväť získaných bodov, juniori doma porazili favorizovaný Zvolen a Banskú Bystricu, dorastenci boli lepším mužstvom v Poprade a nedali ani jeden gól, naopak v Liptovskom Mikuláši vyhrali.

Ilustračný obrázok k článku Juniori a OSY bodovali
Foto: Jozef Milan

Žiaci športových hokejových tried výkonmi neoslnili, pretože v nadstavbovej časti o 1.-4. Miesto v Košiciach U 15 a U 13 svoje zápasy prehrali a v skupine o 5.-9. miesto U 14 a U 12 doma s Humenným ôsmaci remizovali a šiestaci s prehľadom vyhrali. Prípravky bojovali v Poľsku.

Výsledky:

Extraliga juniorov: HK Spišská Nová Ves – HK Zvolen 5:3 (0:1,2:1,3:1), Hamrák2, Gonda 2, Varga

HK Spišská Nová Ves – HK Banská Bystrica 3:2 (2:1,1:1,0:0), Gonda, Hamrák, Hamráček

Branislav Kohutiar – tréner SNV:
„Z tohto zápasu so Zvolenom sme mali obavy, nakoľko nám chýba sedem hráčov zo základnej zostavy. Chlapci však napriek tomu, v akom stave sme, podali super disciplinovaný obetavý výkon. Herne sa nám darilo, dá sa povedať že priebeh zápasu bol vyrovnaný. Vypracovali sme si niekoľko sľubných gólových príležitostí. Súper dal na 3:2, ale my sme to dokázali zvrátiť a nakoniec sme dali víťazný gól na 4:3 a v poslednej minúte pri power play aj na 5:3. Gratulujem chlapcom k víťazstvu. Bolo to veľmi podstatné, veľmi dôležité trojbodové víťazstvo a za predvedený výkon od prvého po posledného hráča si team zaslúži pochvalu. Banská Bystrica je silný súper a prakticky sused z tabuľky. Podali sme veľmi disciplinovaný výkon, najmä smerom dozadu. Myslím si, že hokej sa chlapcom podaril dobre, zvíťazili sme . Dali sme tri góly, ubránili sme aj záver zápasu. Nakoniec sme boli šťastnejší. Súper bol lepší , ale chlapci dobrou, bojovnou a obetavou hrou zápas doviedli do víťazného konca. Chlapcom ďakujeme a gratulujeme.“ Extraliga dorastu: HK Poprad – HK Spišská Nová Ves 6:0 (1:0,3:0,2:0)

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves 1:2 (0:0,1:2,0:0), Zwick, Horváth

Peter Hrehorčák tréner SNV:
„Dnes v Poprade sa všetko podstatné odohralo v prvej tretine. Boli sme jednoznačne lepším mužstvom, prestrieľali sme súpera, ale narazili sme na veľmi dobre chytajúceho brankára Pajpacha, ktorý dnes jednoducho zatiahol roletu, nedal nám šancu na to, aby sme skórovali. Dostali sme však v prvej tretine gól v oslabení tri na päť a tak skončila aj úvodná časť. Potom to bola z našej strany už len taká anarchia na ľade, chlapcom sa nedarilo. Možno si mysleli, že keď sme boli v prvej tretine lepší a prestrieľali sme súpera, tak že sa v ďalšom priebehu zápasu porazí sám. Opak však bol pravdou. Napokon sme si v zápase vypili kalich horkosti až do dna. Sú aj také zápas
Po kolektívnom výkone sme vydolovali tri body v Liptovskom Mikuláši, keď sme vyťažili skutočne z minima maximum. Tieto body sme mimoriadne potrebovali, najmä po psychickej stránke, aby si naše mužstvo začalo veriť. Mužstvo má na to, aby vyhrávalo aj takéto ťažké zápasy. Ďakujeme všetkým hráčom, ktorí nastúpili a najmä Filipovi Surákovi, ktorý nás veľmi podržal a vytiahol zákroky, ktoré držali mužstvo nad vodou.“

Športové hokejové triedy:
1.liga starších žiakov:
Nadstavbová časť o 1.-4.miesto:
U 15: HC Košice – HK Spišská Nová Ves 13:2 (6:0,6:0,1:2), Karaffa, Horváth

Ladislav Karaffa – tréner SNV:
„O zápase bolo rozhodnuté v desiatej minúte. Podali sme jeden z najslabších výkonov za posledné dve sezóny. Aj z takých zápasov sa musia chlapci poučiť a pristúpiť k ostatným zápasom oveľa zodpovednejšie.“ Nadstavbová časť o 5.-9.miesto:

U 14: HK Spišská Nová Ves – HK Humenné 3:3 (0:1,1:12:1), Ďorko 2, Chovanec

Ján Bednár – tréner SNV:
„Od začiatku zápasu sme súpera dostali pod veľký tlak. Chlapci sa snažili o kombinačný hokej, s ktorým mal súper problémy. Vytvorili sme si veľa gólových príležitostí, ale buď sme ich zakončili nedôrazne, alebo nás vychytal hosťujúci brankár, ktorý sa rozchytal k dobrému výkonu a hosťom výrazne pomohol k remíze. Hostia sa sporadicky dostávali pred našu bránu, málo strieľali, čo nášmu brankárovi veľmi neprospelo k jeho výkonu.“ 1.liga mladších žiakov:
Nadstavbová časť o 1.-4.miesto:

U 13: HC Košice – HK Spišská Nová Ves 2:1 (0:0,0:0,2:1)­, Džugan

Klaudius Zekúcia – tréner SNV:
„Chlapci hrali zodpovedne v obrane, stav zápasu bol bez gólov do 52.min. V tejto minúte sme dali gól a viedli 1:0.Hneď na to sme inkasovali vyrovnávajúci gól. Druhý a rozhodujúci gól sme dostali v 59 minúte a na vyrovnanie sme už nemali dostatok síl, ani času.“ Nadstavbová časť o 5.-9.miesto:

U 12: HK Spišská Nová Ves – HK Humenné 15:6 (3:1,4:4,8:1), Klempár 6, Novák 3, Slivka 2, Bača 2, Džerenga, Hamráček

František Gonda, Mgr. – tréner SNV:
„V prvej tretine sme vyhrávali rozdielom dvoch gólov, dostali sme Humenné pod tlak. Náš začiatok bol výborný. Potom rozhodca zbytočnými vylúčeniami vrátil Humenné do hry do stavu päť ku štyrom. Chlapci zabojovali, začali kombinovať a začali padať aj góly. Myslím si, že zápas sme jednoznačne vyhrali. Boli sme lepším družstvom , dobre sme kombinovali a prihrávali si, za čo ich chcem pochváliť.“

Prípravka U 11:
Nowy Targ – HK Spišská Nová Ves 5:10 (0:1,2:2,3:7), Šarišský 4, Pokrievka 2, Knižka ,Richnavský, Olejník, Kochan. 1.liga žien:
HC OSY Spišská Nová Ves – HK Topoľčany 9:2 (4:1,3:0,2:1), Kežmarská 3, Jurčová 2, Muchová, Sroková, Plencnerová, Pastvová

Pavol Findura – tréner SNV:
„ Nastupovali sme do zápasu bez zranených a chorých dievčat. Mal som z tohto zápasu obavy. Museli sme hrať iba na dve päťky. Myslím si, že tento náš stav sa neprejavil na našej hre. Hrali sme veľmi koncentrovane a od začiatku sme boli lepším družstvom. Veľmi dobre sme korčuľovali a kombinovali. Škoda našich zaváhaní pri dvoch góloch, pretože sme mohli vyhrať vyšším rozdielom. Dievčatá podali disciplinovaný výkon, súpera sme do ničoho nepustili. Musím pochváliť všetky hrajúce dievčatá za bojovnosť a dodržiavanie taktickej disciplíny. Budúci hokejový program: Po majstrovských zápasoch seniorov HK Spišská Nová Ves doma i vonku cestujú seniori do Trebišova, potom doma privítajú vedúcu Senicu a Prievidzu. OSY Spišskej Novej Vsi majú voľno. Extraligoví juniori budú hrať doma so Žilinou a Martinom, dorastenci tiež doma s Banskou Bystricou a Zvolenom. Žiaci v skupine o 1.-4.miesto privítajú doma Poprad, ôsmaci a šiestaci o 5.-9.miesto cestujú do Bardejova. Prípravka privíta doma s Humenné.

Zdroj : tk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM