JAB Rôzne

Júlia (21) zabojuje vo finále Miss Slovensko: Zoznámte sa s kráskou zo Spišskej!

Nedávno sme vás informovali o zložení finálovej dvanástky súťaže Miss Slovensko 2015. Svoje horúce želiezko v ohni v ňom bude mať aj Spišská Nová Ves. Do finále totiž postúpila Júlia Lengvarská (21), ktorá o sebe v rozhovore pre nás prezradila viac.

Ilustračný obrázok k článku Júlia (21) zabojuje vo finále Miss Slovensko: Zoznámte sa s kráskou zo Spišskej!
Zdroj: Dnes24.sk

Júlia Lengvarská sa narodila v Spišskej Novej Vsi. Má 21 rokov a momentálne je druhým rokom študentkou farmácie v Hradci Králové. Okrem toho má za sebou aj rok štúdia v Spojených štátoch amerických. Má 173 centimetrov a aktívne sa venuje modelingu a športu. Miluje deti, umenie, šport a len nedávno sa jej podarilo získať striebro na zimných bežeckých pretekoch v Hradci Králové. Aktuálne sa s poradovým číslom sedem prebojovala do finále súťaže Miss Slovensko 2015, v ktorej sa o víťazke rozhodne už 24.apríla 2015.

Srdcom Spišiačka

Ako nám Júlia prezradila, narodila sa síce v Levoči, ale väčšinu života prežila v Spišskej Novej Vsi. Bývala študentka Gymnázia na Školskej sa rozhodla študovať v Česku. „Karlova Univerzita je univerzita so skvelým nielen európsky menom, teda dlho som váhať nemusela, kde chcem študovať,“ prezradila prečo si vybrala štúdium práve tam.

Okrem štúdia sa venuje aj modelingu, ktorý sa snaží stíhať popri škole a jej praktických cvičeniach v laboratóriu. Do svojho mesta sa však podľa jej slov vracia veľmi rada „V Spišskej mám veľmi rada naše šošovkovité námestie, najmä lavičky pri fontáne. V letnom období sú to všetky terasy na Letnej,“ zdôverila sa Júlia.

Postup z viac ako 600 dievčat

Zaujímalo nás aj kto ju prihlásil do súťaže? „Do súťaže som sa prihlásila na základe mnohých podnetov z môjho okolia. Zlom nastal asi vtedy, keď mi to navrhla aj riaditeľka v mojej modelingovej agentúre v Prahe. A tak som sa rozhodla prihlásiť a získať super skúsenosti, zažiť niečo nové a zaujímavé,“ povedala Júlia s tým, že okrem skúseností bolo jej cieľom aj motivovať iných, aby verili vo svoje sny, aby nestrácali vieru a nádej v to v čom vidia zmysel, a čo ich baví či teší a napĺňa.

Ako prezradila, postup do finálovej dvanástky nebol jasný až do posledných pohovorov s porotou, ktoré boli iba deň pred oficiálnym predstavením. Z celého Slovenska sa prihlásilo viac, ako 600 dievčat. „Postup, tak vysoko som nečakala, no o to viac som sa tešila,“ dodala.

Úžasný kolektív

„Všetky finalistky miss Slovensko sú super baby. Každá sme rozdielna, no všetky sme si sadli. Mám veľkú radosť z toho, že môžem byť aj ja súčasťou tohto milého kolektívu,“ prezradila Júlia. Konkurenciu nepociťuje a svoje spolufinalistky považuje za kamarátky, s ktorými trávi veľa času.

Júlii sa najviac zapáčili sústredenia. „Ja osobne som zo sústredení nadšená, robíme veci, ktoré každodenne nerobievam, či už rôzne fotenia, natáčania, je o nás stále výborne postarané. Sme v rukách odborníkov. Snažím si to užívať plnými dúškami každý deň, veď takáto príležitosť už nepríde,“ opísala svoje pocity z príprav na finále Miss Slovensko. Aj keď sa modelingu venuje už dlhšie, toto je jej prvá súťaž krásy.

Podpora blízkych

Júlia nám síce neprezradila či v jej živote je nejaký partner, ale ako povedala jej blízki – či už rodina alebo priatelia – ju veľmi podporujú v tejto súťaži a samozrejme jej držia prsty. Krásna Novovešťanka okrem štúdia a modelingu niekedy stíha aj relaxovať. Podľa jej slov vypnúť dokáže pri maľovaní, športe, s priateľmi a najviac zo všetkého rada spí.

Čo očakáva od tejto súťaže a čo plánuje v budúcnosti? „Súťaž Miss Slovensko je súťaž, ktorá prichádza v živote iba raz. Myslím, že všetko sa deje je z nejakého dôvodu. To, čo človek zažil, prežil, aké má nadanie, to kde je, má určite svoje opodstatnenie. Ja som veľmi vďačná za každú skúsenosť, za každý pekný deň, za ľudí okolo seba aj za všetky možnosti a starosti. A čo má čaká v budúcnosti? Tak to sa rada nechám prekvapiť.“

Do finále Miss Slovensko 2015 sa dostala aj ďalšia východniarka: Popradská kráska, ktorá zabojuje vo finále Miss Slovensko: Toto o sebe prezradila Nicole (20)

Foto: Tomáš Thurzo

Kráska zo Spišskej sa dostala do finále Miss: Zoznámte sa s Júliou na FOTKÁCH
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM