JAB Kultúra

Je tu ďalší predĺžený víkend: Tipy na atraktívne akcie v Spišskej a okolí

Môžeme sa radovať, ďalší predĺžený víkend je tu. Naša redakcia vám prináša viacero tipov na zaujímavé akcie, ktoré môžete počas neho zažiť v Spišskej a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Je tu ďalší predĺžený víkend: Tipy na atraktívne akcie v Spišskej a okolí
Zdroj: Mesto SNV

Ferdinand

30. decembra 2017 o 15.30, kino Mier

Na začiatku víkendu si prídu na svoje aj najmenší. Nina a Ferdinand sú najväčší kamaráti pod španielskym slnkom. To by nebolo až také zvláštne, keby Nina nebola malé dievčatko a Ferdinand veľký býk. Narodil sa síce ako malé, roztomilé teliatko, ale časom podrástol o poriadny kus nielen do výšky, ale aj do dĺžky a šírky. Ľudia, ktorí ho nepoznajú, si môžu myslieť, že je to nebezpečné, zúrivé monštrum, lenže Ferdinand je našťastie ten najroztomilejší a najposlušnejší párnokopytník na svete, ktorý nadovšetko miluje kvetinky a nikdy by neublížil ani muche.

Verejné korčuľovanie

30. decembra 2017 od 17:30, Zimný štadión

V medzisviatočnom období môžete stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi a aktívne si oddýchnuť pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený aj v sobotu 30. decembra.

Mesiac a magnólie

30. decembra 2017 o 17:00 a 19:00, Divadlo Kontra

Predposledný deň v roku si môžete aj v divadle Kontra vychutnať vynikajúcu komédiu o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava vás čaká v dvoch predstaveniach za sebou.

Stratený v džungli

30. decembra 2017 o 19:00, kino Mier

Strhujúci film Stratený v džungli vznikol podľa ťažko uveriteľného skutočného príbehu, v ktorom sa dobrodružný výlet zmenil na boj o život za hranicami ľudských možností. V hlavnej úlohe exceluje Daniel Radcliffe. Ako stroskotanec v nekonečnom dažďovom pralese čelí drsným nástrahám a výzvam, na aké ako Harry Potter ani nepomyslel.

Silvestrovský výstup na Veľkú Knolu

31. decembra 2017 o 08:00

Klub slovenských turistov AC Lokomotíva Bane Spišská Nová Ves pozýva na 42. ročník Silvestrovského výstupu na Veľkú Knolu (1 266 m n. m.) po trase: Grajnár – Veľká Knola – Novoveská Huta (s možnosťou návratu z Veľkej Knoly na Grajnár). Trasu možno absolvovať peši, alebo na bežkách (podľa snehových podmienok).

Silvestrovský výstup na Kláštorisko

31. decembra 2017 o 09:30

KST Breznovica Letanovce usporiada v posledný deň roku pre nadšencov turistiky 17. ročník Silvestrovského výstupu na Kláštorisko. Zraz účastníkov je o 9:30 pri železničnom podjazde v Letanovciach. Trasa výstupu je individuálna, stretnutie pri pohári šampanského na symbolickom cintoríne.

Charleyho teta

31. decembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca. Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédiu si môžete pozrieť na doskách Spišského divadla v posledný deň tohto roku.

Šmolkovská Silvester párty

31. decembra 2017 o 17:00, Levoča

Posledný deň roka si prídu na svoje aj tí najmenší. V susednej Levoči sa môžu práve oni zabaviť na takzvanej Šmolkovskej silvestrovskej párty, ktorá sa uskutoční v altánku v severnom parku v Levoči.

Nový rok

1. januára 2018 o 17:00, pred Radnicou

Hneď v prvý deň nového roka 2018 nás čaká na námestí v Spišskej lákavé podujatie. Mesto pripravilo novoročné stretnutie občanov mesta spojené s kultúrnym programom, ohňostrojom, svetelnou šou aj malým občerstvením. Spoločne privítame začiatok jubilejného roka pre Spišskú, v ktorom si pripomenieme 750. výročie prvej písomnej zmienky o našom meste i ďalšie významné výročia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM