JAB Rôzne

Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 15 najnetradičnejších mien novorodencov v Spišskej!

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Spišskej Novej Vsi sa tento rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami...

Ilustračný obrázok k článku Janko a Zuzka sa už u niektorých nenosia: TOP 15 najnetradičnejších mien novorodencov v Spišskej!
Zdroj: TASR

Rebríčku mien, ktoré si rodičia pre svoje ratolesti vyberali v Spišskej Novej Vsi najčastejšie, kraľuje nie veľmi slovenské meno Jasmina, ale do top desiatky sa dostali aj klasickejšie mená, ako Mária, Natália či Veronika. Jednotkou medzi chlapcami je meno Sebastián. V rebríčku sa však nachádzajú aj typické slovenské mená, ako Ján, Jakub či Adam. Kompletný rebríček mien si môžete pozrieť TU

Zopár malých Novovešťanov narodených v roku 2014 bude, ale svojich menovcov hľadať len ťažko. Niektorí rodičia vybrali pre svoje potomstvo naozaj netradičné mená. Niekoľko sa ich objaví každý rok. Tento rok sa s netypickými menami rodili ako dievčatá, tak aj chlapci.

Od prvého januára dodnes v našom meste pribudli obyvateľky, ako Anaja, Danae, Louanne, Noemi, Stacy, Tracey či Wendi . Dokonca úspech zaznamenala aj ďalšia turecká telenovela a v Spišskej sa narodila prvá Feriha. Ani rodičia novonarodených chlapcov nezaostávali. Medzi chlapcami sa narodili nositelia mena Aeron, Demir, Diego ,Lewis či Prince. Niektorá nezvyčajné sa zrejme tešia veľkej obľube. Narodili sa dvaja chlapci s menom Ryan a dokonca až štyria z ešte exotickejším menom Emir.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM