Miroslav Pomajdík Kultúra

Hudobná súťaž Prako Music Challenge 2014 pozná svojich víťazov: Do súťaže sa zapojilo 30 kapiel

Nultý ročník hudobnej súťaže kapiel Prako Music Challenge 2014 už pozná svojich víťazov. Do súťaže sa prihlásilo spolu 30 kapiel, z ktorých posunuli fanúšikovia svojim hlasovaním 12 z nich do semifinále. Do samotného finále sa prebojovali 4 kapely.

Ilustračný obrázok k článku Hudobná súťaž Prako Music Challenge 2014 pozná svojich víťazov: Do súťaže sa zapojilo 30 kapiel
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavným organizátorom bola agentúra Lemakor Studio v spolupráci s hudobným pubom B – klub Prakovce, agentúrou AFL promotion a nahrávacím štúdiom V3 Sound. Ako nás informoval Martin Hlavatý z ALF Promotio, cieľom súťaže bola propagácia kvalitnej amatérskej hudobnej tvorby na profesionálnom zvuku s výbornou svetelnou show.

„Nečakal som taký záujem ani rôznorodosť žánrov, o to viac ma teší, že vo finále sa stretli naozaj kvalitní muzikanti s ambíciami a túžbou preraziť svojou originalitou a hudobnou tvorbou prezentovanou na pódiu či mimo neho. Ako porota sme to nemali vôbec ľahké, keďže každý z nás to posudzoval zo svojho odborného a subjektívneho pohľadu. Nechýbali emócie ani ostré diskusie, ale aj to jednoznačne prispelo k tomu, že sme vybrali správne a čo je podstatné zvíťazila hudba a dobrý pocit z rozbehnutia kvalitného projektu. Verím, že sa nám podarí motivovať nielen mladé kapely, ale aj osloviť potencionálnych partnerov, ktorí by tento skvelý projekt do budúcich ročníkov mohli podporiť a ešte viac dostať do povedomia nielen hudobnej, ale aj širokej verejnosti,“ povedal jeden z porotcov Roman Bikár.

Vo finále sa predstavili kapely Mad Hats, Compresor, Druhé Ja a Renaissense. „Večer bol žánrovo pestrý a nabitý emóciami, každá kapela odovzdala zo seba maximum, ktoré počas koncertu malo ovplyvniť porotu, ale aj plný klub návštevníkov,“ doplnil Hlavatý.

Absolútnym víťazom Prako Music Challenge sa stala kapela Compresor z Vranova nad Topľou, ktorá získala 2-dňové nahrávanie v profesionálnom štúdiu, účasť na festivale Prakofest 2014 a finančnú odmenu. Špeciálnu cenu poroty Prako Music Challenge a cenu publika získala kapela Druhé Ja zo Šuňavy, ktorá sa taktiež predstaví na Prakofest 2014.

Foto: Miriama Fency Fenciková

Prako Music Challenge 2014
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM