Miroslav Pomajdík Hokej

Hokejový obranca Spišskej Pavol Gurčík bude možno meniť klub: Záujem prejavili Michalovce

Výraznou oporou spišskonovoveského hokejového klubu v tejto sezóne je aj obranca Pavol Gurčík. Jeho výkony zaujali aj Michalovce, ktoré ho oslovili s ponukou o prestup do ich mužstva. Nie len o novej ponuke, ale aj o aktivitách v ženskom klube sme sa rozprávali s obrancom Spišiakov Pavlom Gurčíkom.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový obranca Spišskej Pavol Gurčík bude možno meniť klub: Záujem prejavili Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk

Našim hokejistom sa začalo v poslednom období opäť dariť, čo sa odrazilo aj vo viacerých výhrach na ľade súperov. Výraznou osobnosťou mužstva je aj 28-ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi, Pavol Gurčík.

Ponuka prišla z Michaloviec

„Michalovce prišli za mnou s ponukou hrať za ich klub. Prekvapilo ma to, ale samozrejme aj potešilo. Ponuka je veľmi seriózna, všetko už stihli prerokovať aj s našim vedením. Hrajú kvalitný hokej a ich dres oblieka množstvo skúsených hráčov, s niektorými som už aj hrával v iných kluboch, čo je veľké plus. Definitívne jasné to bude, keď sa podpíšu prestupové papiere. Viem, že Michalovce majú o mňa stále záujem, je však otázne, či budú ochotní čakať mesiac, kým ma uvolní Spišská Nová Ves,” povedal Pavol Gurčík.

Reagoval aj na to, že výkonný výbor HK Spišská Nová Ves zatiaľ rozhodol tak, že Gurčík ostane ešte minimálne mesiac na domácej pôde, nakoľko najbližších 8 zápasov z deviatich hrajú Spišiaci pred domácim publikom.

So sezónou je zatiaľ spokojný tak z polovice. „Začali sme v trošku pomalšom tempe, ale časom sa družstvo rozbehlo, pribudli noví hráči a všetko nabralo správny smer, čo sa odrazilo aj v našom posune v tabuľke. V tomto by sme chceli pokračovať, zbierať body, no hlavne hrať dobrý hokej, robiť radosť ľuďom na tribúnách, aby ich chodilo stále viac a viac a znova si našli cestu na zimný štadión,” doplnil Pavol Gurčík.

Povinnosti aj v ženskom klube

Aktívne sa zhostil aj vedúceho mužstva v spišskonovoveskom ženskom hokejovom klube, kde vypomáha pri tréningovom a zápasovom procese. Aktívne sa zapojil aj do organizácie nedávneho ženského turnaja Európskej ligy majstrov, ktorý sa konal v našom meste. „Po organizačnej stránke sme toho mali vyše hlavy, ale všetko dopadlo bez chyby, čo nás veľmi teší, pretože zorganizovať medzinárodný turnaj prakticky „na kolene“, nie je jednoduché. Veľká vďaka však patrí všetkým sponzorom, ľuďom, ktorí nám akoukoľvek formou pomohli, priložili ruku k dielu, no najmä našim OSÁM, veď sme to všetko robili pre ne a kvôli nim. Aj keď sa nám nepodarilo postúpiť do druhej fázy turnaja, môžem pokojne povedať, že som hrdý, že môžem byť aj ja „OSA“,” vyznal sa Gurčík.

Okrem týchto aktivít je zapojený aj do projektu hokejbalovej extraligy a žiackych družstiev v Spišskej Novej Vsi. „Na projekte robím spolu s pánom Gavalierom a pánom Hrubým. Je to pre nás veľká výzva a urobíme všetko pre to, aby sa to podarilo čo najlepšie zrealizovať, aby sa náš región a mesto stali dejiskom ďalšej krásnej športovej aktivity pre širokú verejnosť,” uzavrel.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM