Miroslav Pomajdík Hokej

Hokejisti Spišskej sú konečne pri chuti: Na domácom ľade privítali Považskú Bystricu

Po víťazstve v Prievidzi čakala spišskonovoveských hokejistov na domácom ľade Považská Bystrica. V Prievidzi predviedli Spišiaci naozaj veľmi peknú hru, po ktorej vyhrali zaslúžene 4:0. V zápase s Považskou Bystricou chceli domáci nadviazať na predchádzajúci výborný výkon a to sa im aj podarilo.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Spišskej sú konečne pri chuti: Na domácom ľade privítali Považskú Bystricu
Zdroj: Dnes24.sk

Zo začiatku sa domácim veľmi nedarilo, keď prvý gól inkasovali už v 1. minúte a 11-tej sekunde z hokejky Petra Bustina. Spišiaci však zapli na vyššie otáčky a už o necelé tri minúty vyrovnal Miroslav Škovira, čerstvá posila domácich. V dvanástej minúte hákoval hráč hostí Lukáš Balušík, za čo si vyslúžil dve minúty. Po kombinácii Finduru s Vartovníkom sa k puku dostal Radován Cútt, ktorý nezaváhal a dostal domácich do vedenia. Hráči Považskej Bystrice zaťažili za celú tretinu bránku Smika len piatimi strelami, za to Spišiaci vyslali na brankára hostí Hričinu až osemnásť striel. V sedemnástej minúte sa dostal k slovu opäť Škovira, ktorý zvýšil na 3:1.

V druhej tretine začali hostia viacej strieľať na bránku Spišiakov, no ani jedna strela neprekĺzla za chrbát dobre chytajúceho Smika. V 28. minúte sa predstavil škaredým zákrokom domáci Giľák, ktorý dostal za faul v oblasti hlavy 10+2 minútový trest. Spišiaci mali viacero šancí na zvýšenie skóre, no v druhej tretine boli obidve bránky pre hráčov zakliate. Domáci nevyužili ani dve presilovky.

Výborne hrajúci Škovira zaznamenal v 53. minúte svoj prvý hetrik v drese Spišiakov. Po faule Kokyho mali hostia šancu znížiť, no ich efektivita bola nulová a tak v závere zápasu Roman Ihnaťo upravil na konečných 5:1 pre Spišskú Novú Ves. Domáci doslova prestrieľali Považskú Bystricu pomerom 49:21. Oporami domácich sa v zápase stali okrem lídra Škoviru aj hráči Smotrila ( 3 asistencie ), Koky ( 2 asistencie ), Gurčík ( 2 asistencie ) a Cútt ( gól a asistencia ).

Spišská Nová Ves je opäť pri chuti a konečne začala predvádzať pekný a bojovný hokej, čo im prinieslo momentálne šieste miesto v tabuľke, s päť bodovou stratou na Detvu a s päť bodovým náskokom pred Prievidzou.

HK Spišská Nová Ves – HK'95 Považská Bystrica 5:1 (3:1, 0:0, 2:0)

Rozhodovali: Vojtek – Šoltés, Frimmel
Divákov: 229

Foto: ilustračné/ Michal Buza

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM