Miroslav Pomajdík Hokej Hokej

Hokejisti pokračujú v dobrých výkonoch: V Spišskej sa predstavil kvalitný tím z Trnavy

Spišskonovoveskí hokejisti majú za sebou druhý zápas z nasledujúcej série domácich vystúpení, ktorú začali výhrou 6:4 s Prešovom. V 19. kole privítali na svojom ľade Trnavu, ktorá momentálne tróni na tretej priečke tabuľky. Spišiaci však chceli využiť domáce prostredie naplno.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti pokračujú v dobrých výkonoch: V Spišskej sa predstavil kvalitný tím z Trnavy
Zdroj: Dnes24.sk

Na zápas si našlo cestu iba 304 domácich divákov. Spišiaci nastúpili v bránke s Lukášom Gavalierom.V prvej tretine sa mužstvá oťukávali a šance prišli na oboch stranách. Herne a strelecky mali domáci na vrch, keď vyslali na bránku Miroslava Hálu deväť striel. V prvej tretine diváci videli veľmi disciplinovaný hokej, keď rozhodcovia nemuseli na trestnú lavicu poslať žiadneho hráča. V 18-tej minúte zavelil do útoku domáci Braňo Cvengroš, ktorý nahrával Matejovi Giľákovi a následnú kombináciu úspešne zakončil Jozef Ištocy. Spišiaci sa ujali vedenia 1:0.

Nástup do druhej tretiny bol pre domácich naozaj impozantný, keď po nahrávke Miroslava Škoviru po 53 sekundách hry zvyšoval na 2:0 Fero Koky. Spišiaci začali faulovať a prvým vylúčeným v zápase sa stal za nedovolené bránenie v hre Vartovník. Trnava však poskytnutú šancu na zníženie nedokázala využiť. Iniciatívu prebrali hostia, ktorí mali v druhej tretine herne na vrch a už po niekoľkých sekundách po nevyužitej presilovke znižoval na 2:1 Martin Baran. V záverečných minútach šancu na vyrovnanie daroval hosťujúcim hráčom domáci Juraj Kucirko, ktorý za držanie protihráča dostal dve minúty. V druhej tretine Trnava prestrieľala domácich, keď na brankára Gavaliera vyslala 15 striel ku 8 strelám Spišiakov.

Tesne pred koncom druhej tretiny fauloval hráč hostí Hronec a tak tretiu tretinu začínali domáci presilovkou. Tú sa im však nepodarilo premeniť. V poslednej tretine sa hral vyrovnaný hokej. Po nevyužitej presilovke domácich však prišla rýchla odpoveď a v 43. minúte po peknej akcii Trnavy vyrovnal Michal Dudáš. Spišiaci boli aj naďalej aktívni v útoku a v 54. minúte na 3:2 zvyšoval Michal Findura, ktorému asistovali Vartovník a Ihnaťo. Záver hosťujúci hráči nezvládli a v 60. minúte udelili rozhodcovia 20-minútový trest Michalovi Šišmičovi za nešportové správanie sa hráčov Trnavy. Spišská Nová Ves nakoniec tesne vyhrala aj svoje druhé domáce vystúpenie za radom a najbližšie sa stretne v piatok na domácom ľade s Liptovským Mikulášom. Po 19-tom kole im patrí šieste miesto, so stratou troch bodov na piatu Detvu.

HK Spišská Nová Ves – HK Trnava 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM