Správy

Hasiči sa môžu radovať: V okrese nám pribudli nové hasičké autá

Dobrovoľní hasiči dostali od podpredsedu vlády netradičný darček. Na Spiši pribudlo päť nových hasičských áut. Štyri putovali do obcí Spišskonovoveského okresu, jedno do okresu Gelnica.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči sa môžu radovať: V okrese nám pribudli nové hasičké autá
Zdroj: TASR

Ako informoval hovorca rezortu vnútra Peter Lazarov, podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák odovzdal dobrovoľným hasičom z obcí Žakarovce, Krompachy, Spišské Vlachy, Bystrany a Danišovce nové hasičské vozidlá.

Minister v príhovore vyzdvihol obetavosť dobrovoľných hasičov a vôľu popasovať sa s nepriazňou osudu a prírody. Ocenil aj angažovanosť najmladších dobrovoľníkov, ktorí si namiesto sedenia za počítačom vybrali takúto ušľachtilú službu svojej obci a jej obyvateľom.

„V priebehu celého roka príde do ďalších obcí ešte 500 vozidiel a viac ako 600 protipovod­ňových balíčkov, ktoré im uľahčia zvládanie krízových situácii v čase povodní," uviedol Lazarov s tým, že vybavenie je ľahko prenosné pomocou prívesu, ktorý je tiež súčasťou balíka.

Podľa slov hovorcu starostovia najohrozenejších obcí dostanú niekoľko druhov čerpadiel, generátor elektriny, prenosné osvetlenie a protipovodňové bariéry.

Čítajte aj:

Policajti kontrolovali na našich cestách len 4 hodiny: Číslo pokutovaných vás dostane!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM