Jozef Kožár Hokej

Harichovce premenovali na Hudáčkovce!

Oslavy strieborných majstrov sveta s príchuťou zlata si naplno vychutnali aj v rodisku sympatických bratov Libora a Júliusa Hudáčkovcov. Obec Harichovce dokonca dočasne premenovali na Hudáčkovce.

Domáci privítali svojich slávnych vicemajstrov sveta v ľadovom hokeji ako sa patrí. Nechýbal bujarý potlesk, či zborové hlasné CHLAPCI ĎAKUJEME! Pri vstupe do kina si na úspech symbolicky pripili sektom.

V kine zavládla dojímavá chvíľa, keď preplnená sála sledovala na projektore góly našich chlapcov v Helsinkách. Niektorým šiel dokonca mráz po tele. Libor a Július Hudáčkovci sa s vtipom a nadhľadom pustili do zodpovedania otázok ich fanúšikov. Dozvedeli sme sa, že malá škôlkárka sa do Libora zaľúbila. Tunajší farár sa síce chlapcov nič neopýtal, poznamenal však, že on si ich vyspovedá na inom mieste. Na strieborných Harichovčanov sa prišli okrem domácich pozrieť aj ľudia z Košíc, Humenného, či Michaloviec.

Okrem historicky dočasnej zmeny názvu dediny Harichovce na Hudáčkovce sa do dejín zapísalo aj to, že bratia Hudáčkovci ako jedny z prvých dostali za šírenie dobrého mena obce vo svete aj cenu obce. Nechýbala ani fotenie sa s famóznymi hokejistami, či autogramiáda.

Šikovným hokejistom zo Spiša budeme v najbližšej sezóne držať palce vo švédskej Frolunde , kde bude chytať Július. S Liborom zase rátajú v KHL.

huda?kovci doma
46
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM