JAB Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: V Markušovciach sa rozlúčili s letom v prostredí kaštieľa

Premiérové podujatie určené najmä rodinám. V Markušovciach odštartovali v uplynulú sobotu akciu, v ktorej plánujú každoročne pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: V Markušovciach sa rozlúčili s letom v prostredí kaštieľa
23
Galéria

Romantické prostredie, kde na vás dýcha kus histórie. Obyvateľom Spišskej a okolia snáď netreba predstavovať kaštieľ či letohrádok Dardanely v Markušovciach. Tentokrát sa v ich záhradách ako aj vnútri konala zaujímavá akcia.

Ako povedala pre Spišskú 24 spoluorgani­zátorka Jana Kováčová, prvotná myšlienka bola spístupniť ľuďom aj areál a okolie kaštieľa či letohrádku. „Chceli sme pripraviť niečo pre rodiny s deťmi a keďže aj náš Pál Mariássy, ktorý pochádzal z tohto kaštieľa, poľoval a venoval sa poľovníctvu, práve jemu sme chceli venovať tento deň,“ ozrejmila.

Ako doplnila, išlo o prvú takúto akciu, ale v pláne je vytvoriť každoročnú tradíciu, aby každé leto sa ukončilo v tomto prostredí slávnostne. „Každý rok však bude nová téma, ktorá by bola pre návštevníkov zaujímavá,“ dodala.

Na návštevníkov podujatia čakal počas celého dňa pestrý program. V letohrádku Dardanely sa dala obdivovať expozícia klávesových nástrojov ako aj výstava absolventských prác zo Základnej umeleckej školy v Spišskej Novej Vsi. Medzi jednotlivými vstupmi sa predviedli i mladí umelci.

V kaštieli sa zase návštevníci podujatia mohli dozvedieť okrem iného aj niečo z histórie poľovníctva. Počas dňa sa konali v okolí kaštieľa i tri koncerty rôznych hudobných interpretov a nechýbala ani interaktívna rozprávka pre najmenších či poľovnícke psy.

V priestoroch záhrady medzi kaštieľom a letohrádkom čakalo na deti množstvo aktivít či zaujímavostí. Vyšantiť sa mohli na skákacej atrakcii, pripravená bola lesná škôlka, maxi pexeso, nechýbalo kreslenie, tvorenie, spoznávanie prírody, maľovanie na tvár či občerstvenie. Príjemný deň, ktorému takmer do konca prialo aj počasie, vyvrcholil koncertom Tomáša Buranovského, ktorý sa konal v letohrádku.

Ako to vyzeralo v sobotu v Markušovciach si môžete pozrieť v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: V prostredí Markušovského kaštieľa sa konala zaujímavá akcia
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM