JAB Šport

FOTO: Spišské športové hry oslávili krásne výročie: Rekordný počet účastníkov aj parašutisti na oblohe

Známi športoví hostia, predseda Slovenského olympijského výboru a rekordný počet účastníkov. Spišské športové hry detí a mládeže oslavovali svoje dvadsiate výročie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Spišské športové hry oslávili krásne výročie: Rekordný počet účastníkov aj parašutisti na oblohe
Zdroj: Dnes24.sk

V Spišskej Novej Vsi sa rozhorel olympijský oheň. Tento ročník bol však výnimočný. Okrem toho, že sa Spišské športové hry detí a mládeže konali v našom meste už po dvadsiatykrát, niesli sa aj v znamení tohtoročných Letných olympijských hier v Riu.

Veľkolepé otvorenie

Olympijský oheň na futbalový štadión prišli zapáliť úspešní športovci. Medzi nimi bol aj František Kunzo, bývalý slovenský futbalista a olympijský víťaz z roku 1980. Nechýbal ani biatlonista Pavol Hurajt, ktorý získal bronzovú medailu na Zimných olympijských hrách 2010 vo Vancouvri a naša atlétka a zároveň ambasádorka Štafety RIO 2016 Klaudia Farkašovská.

„Tohtoročné spišské hry sú súčasťou jedného veľkého projektu Rio 2016. Myslím si, že sú veľmi peknou súčasťou tohto projektu a teším sa, že môžem byť tu na jubilejnom ročníku,“ povedal prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár.

Po rozhorení sa olympijského ohňa nasledoval pestrý program. Z nie celkom modrej oblohy pristáli uprostred futbalového ihriska parašutisti so stuhami vo farbách olympijských kruhov. O latinské rytmy a poriadnu šou sa postarali bubeníci, nechýbalo ani vystúpenie mažoretiek či tanečníkov z Denzz Industry.

Rekordný počet účastníkov

Jubilejný ročník odštartoval už tradične malým Spišským maratónom priamo na futbalovom štadióne. „Tento rok je okrem programu pripravených pre žiakov 13 športových disciplín. Prvýkrát sme zaradili aj bedminton. Teší nás hlavne rekordná účasť športovcov, ktorých je 807,“ prezradila vedúca oddelenia školstva Dana Mrnková.

Okrem rekordného počtu účastníkov sa podľa jej slov tento rok zapojili aj materské školy a takmer celý Spiš vrátane športovcov z Havlíčkovho Brodu. „Máme tu súťažiach zo škôl z Kežmarku, Starej Ľubovni, Gelnice, Krompách, Levoče a samozrejme Spišskej Novej Vsi,“ vymenovala s tým, že cieľom každoročných športových hier je pestovať u detí športové ducha a vybudovať trošku bojovnosti a vytrvalosti.

Môže vás zaujímať:

Študuje na gymnáziu a klobúk pred ňou dole: Novovešťanka Klaudia (18) je viacnásobná majsterka Slovenska

Tomáš (13) sa pre futbal narodil: Mladý talent zo Spišskej si všimol skaut Arsenalu Londýn!

Spišské športové hry obrazom: Jubilejný ročník, vzácni hostia
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM