JAB Rôzne

FOTO a VIDEO: Ženy aj muži sa pokúsili prekonať slovenský rekord v behu na opätkoch

Prekonať zaujímavý rekord sa v Spišskej Novej Vsi pokúsili ženy aj muži. Viac ako osem centimetrové opätky dali obom pohlaviam poriadne zabrať...

Ilustračný obrázok k článku FOTO a  VIDEO: Ženy aj muži sa pokúsili prekonať slovenský rekord v behu na opätkoch
Zdroj: Dnes24.sk

Do zápolenia v behu na vysokých opätkoch sa v sobotu popoludní zapojilo šesť žien a traja muži. Táto netradičná súťaž sa v Spišskej konala už po tretí krát. Cieľom účastníkov bolo na viac ako osem centimetrových sandáloch zdolať 50-metrovú trať čo najrýchlejšie a prekonať aj slovenský rekord.

Čítajte tiež: Nová posila na novoveskom kúpalisku: Vyspovedali sme sympatickú plavčíčku Adrianu

Najťažšie bolo udržať pri behu stabilitu. Najmä u pánov, ktorí mali také topánky poväčšine obuté po prvý krát. Ženám sa nakoniec slovenský rekord prekonať nepodarilo. Na prvom mieste sa s časom 10,02 sekundy umiestnila pani Renáta z Gelnice. A aké boli jej pocity po dobehnutí?

„Som za každú srandu a rada vyhrávam. Prišla som do Spišskej náhodou s rodinou na výlet. Zbadala som že sa súťaží tak som sa prihlásila, že to idem vyskúšať,“ prezradila nám víťazka, ktorá však podľa jej slov s netradičnými súťažami skúsenosti má. „V Gelnici som už súťažila aj v hode drevom a dokonca som vyhrala prvé miesto v zabíjaní klincov,“ pochválila sa.

Čítajte tiež: Zábery z kategórie nevšedné: Fotograf zo Spišskej vytvára diela plné fantázie

Mužom sa tento rok darilo veľmi dobre. Lukáš zo Smižian zabehol 50 metrov v čase 6,93 sekundy a ustanovil tak nový slovenský rekord v tejto uletenej disciplíne. Ten predošlý, 8,16 sekundy bol zapísaný aj v slovenskej knihe rekordov. Zaujímalo nás, ako sa mu behalo v takejto netradičnej obuvi? „Je to trošku zvláštny pocit. Keďže študujem na fakulte telesnej výchovy a športu, beh mi je blízky, no v osem centimetrových podpätkoch som to skúsil teraz prvý krát,“ zasmial sa víťaz.

Ako to vyzeralo pri prekonávaní slovenského rekordu v behu na opätkoch si môžete pozrieť v našich galériách.

Netradičné preteky v Spišskej: Na opätkoch behali ženy aj muži :)
12
Galéria
Takto išiel beh na 8 cm podpätkoch Jarovi :)
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM