Rôzne

FOTO A VIDEO z rokliny Kyseľ: Na jej slávnostnom otvorení nechýbal prezident!

Perla Slovenského raja. Aj takéto pomenovanie dostala tiesňava, ktorá bolo 40. rokov zavretá. Pozrite si súčasné zábery ako to v Kyseli vyzerá...

Ilustračný obrázok k článku FOTO A VIDEO z rokliny Kyseľ: Na jej slávnostnom otvorení nechýbal prezident!
Zdroj: TASR

Štyridsať rokov zavretú roklinu Kyseľ v Slovenskom raji vo štvrtok slávnostne opäť otvorili. Nechýbal ani prezident Andrej Kiska. „Slovenský raj je moja srdcovka a je jednou z najkrajších oblastí Slovenska. Ako dieťa som sem často chodieval a bol som v Kyseli ešte aj pred požiarom," uviedol Kiska.

Čítajte aj: Dobrá správa zo Slovenského raja: Roklina Kyseľ je po 40-tich rokoch prístupná

Hoci si na túto turistickú cestu veľmi nespomína, je rád, že sa roklina po toľkých rokoch opäť sprístupňuje verejnosti. Že si môžu turisti i návštevníci po štyroch desiatkach rokov vychutnať aj túto časť Slovenského raja a to pomocou feratty.

Čítajte aj: Krásne zážitky na bicykloch: 5 tipov na zaujímavé cyklotrasy v okolí Spišskej

„Je to prekrásny kút Slovenského raja, ktorý posledných 40 rokov vytvárala len príroda sama. Pre nás je podstatné ukázať ľuďom pravú nefalšovanú divočinu aspoň krátky čas v roku bez toho, aby došlo k jej poškodeniu," podotkol riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil.

Prvé fotky z tiesňavy ako aj famózne video natočené Petrom Čajom a Tomášom Valigurom si môžete pozrieť v našich galériách.

V Slovenskom raji sprístupnili roklinu Kyseľ po 40. rokoch
11
Galéria
Zdroj: TASR
Unikátne zábery na perlu Slovenského raja - Tiesňavu Kyseľ
1
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM