JAB Hokej

FOTO a VIDEO: Netradičný hokejový zápas v Spišskej prilákal viac ako 1 500 divákov i týchto známych hokejistov!

V Spišskej Novej Vsi si zahrali exhibičný zápas dve mužstvá. HK Spišská Nová Ves sa postavila proti odchovancom zo Spišskej. Medzi odchovancami boli aj zvučné mená ako Sersen, Hudáček či Bakoš.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Netradičný hokejový zápas v Spišskej prilákal viac ako 1 500 divákov i týchto známych hokejistov!
Foto: Jana Buvalová

Celý zápas sa konal vo veľmi uvoľnenej atmosfére, keďže išlo o exhibičný zápas. Počas neho diváci mohli vidieť aj dvoch brankárov v bránke či brankára v úlohe útočníka. Počas prestávky sa nám predviedli aj naši najmenší hokejisti. Zápas skončil v riadnom hracom čase remízou 12:12. Po samostatných nájazdoch 2:0 pre domácich.

Niektorých odchovancov sme po zápase vyspovedali. Pýtali sme sa, ako si spomína na svoje začiatky Michal Sersen. „Prišiel som do Spišskej, len tak si zakorčuľovať cez letné prázdniny a nakoniec sa mi to tak zapáčilo, že som skončil v športovej triede,“ zaspomínal Sersen. Na otázku čo považuje vo svojej kariére za najväčší úspech odpovedal. „Určite striebro na majstrovstvách sveta, ale nepochybne si vážim každý jeden titul mužský či juniorský, ktorý som získal.“

Aj rodák zo Spišskej Martin Bakoš zaspomínal na svoje začiatky. „Ja som tu vyrastal. Bývam blízko štadióna, tak som tu bol každý deň. Keď som nemal tréning, tak som sa chodil pozerať na tréningy,“ povedal Bakoš. Prezradil nám, že hokej hráva od svojich štyroch rokov. Na otázku, ako sa mu hralo reagoval. „Dnes sa hralo super. Bola uvoľnená atmosféra. Chcel som to trošku zrýchliť no nedalo sa,“ zasmial sa hokejista.

Libora Hudáčka asi netreba žiadnemu hokejovému fanúšikovi zvlášť predstavovať. Aj rodák z Levoče a odchovanec Spišskej sa vrátil na chvíľu na novoveský ľad. „Je pekné sa vrátiť na vynovený štadión do Spišskej. Sme radi, že sme si mohli zahrať exhibičný zápas pre ľudí. Hokej sa hrá hlavne pre nich,“ skonštatoval Hudáček. Aj on si zaspomínal na svoje začiatky v Spiškej. „Začal som so sesternicami chodiť na kraso. Potom ma otec zobral so sebou na tréning, keďže bol tréner. Mal som šťastie, že sa mi môj sen splnil,“ prezradil Hudáček. Čo považuje za svoj najväčší úspech v kariére? „Majstrovstvá sveta a gól proti Čechom,“ dodal.

Po zápase sme boli zvedaví aj na zhodnotenie akcie samotného riaditeľa hokejového klubu Miroslava Gavaliera. „S akciou môžeme vysloviť spokojnosť. Očakávali sme síce viac fanúšikov, ale myslím si, že samotná akcia splnila cieľ. Verím, že to nebola posledná takáto akcia,“ zhodnotil Gavalier

Exhibičný hokejový zápas v Spišskej Novej Vsi
1
Galéria
Exhibičný hokejový zápas v Spišskej Novej Vsi
13
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM