JAB Kultúra

Finiš roka 2017 v Spišskej Novej Vsi a okolí: Takéto podujatia ľudia môžu zažiť!

Rok 2017 už finišuje. No milovníci podujatí sa ešte majú na čo tešiť. Vybrali sme viacero tipov na zaujímavé akcie, ktoré sa v Spišskej a okolí ešte uskutočnia.

Ilustračný obrázok k článku Finiš roka 2017 v Spišskej Novej Vsi a okolí: Takéto podujatia ľudia môžu zažiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný koncert

27. decembra o 19:00, Divadlo Kontra

Vianočné piesne, ktoré spievali naši predkovia a my sme ich už zabudli. Staré hudobné nástroje, ktoré zapadli prachom doby sa znova rozozvučia. Rozprávanie o Vianociach trochu iných a inak s Michalom Smetankom si môžete užiť pred koncom roka.

Verejné korčuľovanie

27. a 30.decembra 2017 od 17:30, Zimný štadión

V medzisviatočnom období môžete stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi a aktívne si oddýchnuť pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v v stredu 27. decembra a aj v sobotu 30. decembra.

To najlepšie z najlepšieho

28.decembra 2017 o 18:00, čajovňa Alchýmka

V rámci záverečného premietania cyklu animovaných filmov uvidíte to najlepšie, čo v tejto oblasti vo svete za posledné dva roky vzniklo. Pásmo je zostavené výlučne z filmov ocenených na tohtoročnom Fest Anča, čiže ide o výber toho najlepšieho spomedzi 1600 snímok zo 70 krajín.

Benefičný koncert

29. decembra 2017 o 17:00, Svätyňa Božieho milosrdenstva

Benefičný koncert na podporu projektu Adopcie srdca . Vystúpia: kapela Sám sebou, chrámový zbor pri SBM, spevokol Spektrum

Žena v čiernom

29. decembra 2017 o 19:00 a 21:00, Divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na úhorných močariskách… Tajomný a znepokojivý dej vás priklincuje k sedadlám. Budete sa báť vlastnej predstavivosti!

Mesiac a magnólie

30.decembra 2017 o 17:00 a 19:00, Divadlo Kontra

Predposledný deň v roku si môžete aj v divadle Kontra vychutnať vynikajúcu komédiu o zákulisí vzniku “Odviate vetrom”, jedného z najslávnejších filmov všetkých čias. Dokonalé obsadenie, duchaplný humor, briskné dialógy, závratné tempo a neskutočná zábava vás čaká v dvoch predstaveniach za sebou.

Silvestrovský výstup na Veľkú Knolu

31. decembra 2017 o 08:00

Klub slovenských turistov AC Lokomotíva Bane Spišská Nová Ves pozýva na 42. ročník Silvestrovského výstupu na Veľkú Knolu (1 266 m n. m.) po trase: Grajnár – Veľká Knola – Novoveská Huta (s možnosťou návratu z Veľkej Knoly na Grajnár). Trasu možno absolvovať peši, alebo na bežkách (podľa snehových podmienok).

Silvestrovský výstup na Kláštorisko

31. decembra 2017 o 09:30

KST Breznovica Letanovce usporiada v posledný deň roku pre nadšencov turistiky 17. ročník Silvestrovského výstupu na Kláštorisko. Zraz účastníkov je o 9:30 pri železničnom podjazde v Letanovciach. Trasa výstupu je individuálna, stretnutie pri pohári šampanského na symbolickom cintoríne.

Charleyho teta

31. decembra 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov, to všetko zabáva divákov od začiatku až do konca. Najslávnejšia a najhranejšia anglická komédiu si môžete pozrieť na doskách Spišského divadla v posledný deň tohto roku.

Šmolkovská Silvester párty

31. decembra 2017 o 17:00, Levoča

Posledný deň roka si prídu na svoje aj tí najmenší. V susednej Levoči sa môžu práve oni zabaviť na takzvanej Šmolkovskej silvestrovskej párty, ktorá sa uskutoční v altánku v severnom parku v Levoči.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM