Monika Vengrínová Hokej

Finále play off: Popradské hokejistky druhé, zlato si odniesli Spišiačky

Po náročnej sezóne si popradské hokejistky konečne môžu vydýchnuť. Play off ukončil finálový duel s favorizovanou Spišskou Novou Vsou. A i napriek niekoľkým nevydareným zápasom dnes Popradčanky mohli nad hlavu zdvihnúť trofej. Niekedy striebro chutí rovnako, ako zlato.

Ilustračný obrázok k článku Finále play off: Popradské hokejistky druhé, zlato si odniesli Spišiačky
Foto: Martin Žákovič

„Táto sezóna bola úspešná. Zo začiatku sme sa však skutočne trápili. Po základnej časti sme neuspeli tak, ako sme chceli a cez Topoľčany sme prešli tak, ako sme prešli. Aj preto sme rady, že sme boli vo finále a striebro je dobrým ukončením sezóny. Je pre nás veľmi vzácne, hlavne pre tie mladé baby je to motivácia do ďalších sezón,“ premýšľa kapitánka popradského tímu Anna Džurňáková.

Posledný finálový zápas Poprad – Spišská 0:8

Po dnešnom poslednom zápase, ktorý na popradskom štadióne videlo päťsto divákov, sa však ani niet čomu čudovať, že zlato tento krát putovalo do Spišskej Novej Vsi. Celkovo tri prehraté finálové zápasy v rade a nepresvedčivé výkony dievčat nestačili na spišskonovoveské Osy, ktoré si domov odviezli vzácnu trofej. A i napriek skutočne nelichotivému stavu záverečného zápasu, v ktorom Popradčanky ani raz neskórovali a svojim súperkám dovolili vsietiť osem gólov, sa Kamzíčky naozaj nemajú za čo hanbiť.

„Všetci sme si želali víťazstvo. Mrzí ma hlavne druhá prehra v Spišskej Novej Vsi, kde sme hrali naozaj dobre a víťazstvo sme mali vo svojich rukách. Za stavu 2:1 sme však pred našou bránou urobili školácku chybu, čo sa nemalo stať. Spišská tak vyrovnala a ten penaltový rozstrel dopadol tak, ako dopadol. Je to veľká škoda,“ uvažuje Milan Skokan, tréner popradského ženského tímu.

Finále play off: Popradské hokejistky druhé, zlato si odniesli Spišiačky
41
Galéria
Foto: Martin Žákovič

Na východe ženy hokej hrať vedia

Z víťazstva sa tak tešili Spišiačky, veľkú radosť mal samozrejme aj ich tréner Pavol Findura, ktorý vyjadril spokojnosť s prácou nielen svojich zverenkýň, ale i celého realizačného tímu počas uplynulej sezóny. Zlato z play off je tak pre nich vyvrcholením všetkého, čo vykonali a dokázali: „Ja si myslím, že sme ukázali, že na východe sa hrá veľmi dobrý ženský hokej a to nielen v podaní nášho tímu, ale aj v podaní popradských dievčat a v podaní prešovských dievčat, ktoré hrajú o tretie miesto. Takže už je len na škodu, že ľudia, ktorí sú zodpovední za reprezentáciu v ženskom hokeji sa nedokážu prísť pozrieť na ženské zápasy. Potom sa ľahko hovorí, že na vine sú dievčatá. Tie ale skutočne ukázali silu, ukázali dobré akcie a ukázali pekný hokej“.

O tom, že je potrebná aj podpora „z hora“ je rovnako presvedčený i tréner Popradčaniek. Ten vo svojich zverenkyniach vidí ozajstný potenciál v prípade, že sa zainteresujú i kompetentní: „Prevažná väčšina našich dievčat je v mladom veku, čiže sú vývoja schopné. Uvidíme, čo ukáže budúca sezóna. Pevne však verím, že za to chytia aj naše kompetentné orgány a vytvoríme tu jeden silný celok, ktorý cieľavedome pôjde za tým, čo chce. Som o tom presvedčený“.

HK Poprad – HC Spišská Nová Ves 0:8 (0:3, 0:3, 0:2)
Góly: 1., 8., 19., 23. Jurčová, 28. Sroková, 34. Klimášová, 43. Ihnaťová, 44. Sabolová. Rozhodovali: Celarová – Kúdeľová, Čerhitová, vylúčené: 6:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, 500 divákov

Finále play off: Popradské hokejistky druhé, zlato si odniesli Spišiačky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM