JAB Kultúra

Filmové snímky hodné profesionálnej tvorby: Amatérski filmári sa predstavia už čoskoro v Spišskej

Už po 24 krát si zmerajú sily amatérski filmári a filmárky v Spišskej Novej Vsi. Regionálne kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky neprofesionálnej filmovej tvorby Cineama 2016 vypukne už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Filmové snímky hodné profesionálnej tvorby: Amatérski filmári sa predstavia už čoskoro v Spišskej
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Spišské osvetové stredisko v Spišskej Novej Vsi ako každoročne, aj tento rok pripravuje už 24. ročník regionálnej súťažnej prehliadky neprofesionálnej filmovej tvorby Cineama 2016. Tentokrát si filmári a filmárky zmerajú svoje sily 3. marca 2016 od 16:30 hod. priamo vo výstavnej miestnosti Spišského osvetového strediska (SOS).

„Cineama ponúka okrem fundovaného odborného hodnotenia filmovo skúsených porotcov a ich dobre mienených rád aj možnosť vzájomnej konfrontácie každého súťažného filmu s laickým publikom,“ ozrejmila Monika Tkáčová zo SOS v Spišskej Novej Vsi.

Takmer trojhodinová filmová produkcia ponúka podľa jej slov v mnohých prípadoch snímky hodné profesionálnej tvorby. „O kvalite spišskej amatérskej filmovej produkcie svedčia aj každoročné úspechy na celoštátnom kole tejto súťaže a dokonca aj na pôde svetového festivalu a kongresu neprofesionálneho filmu UNICA,“ doplnila Tkáčová.

Víťazi postúpia na celosvetový festival, ktorý sa uskutoční koncom augusta 2016 v Rumunsku.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM