JAB Rôzne

Extrémne náročné preteky: V Slovenskom raji sa zišli poriadni borci, FOTO+VIDEO

Uplynulý víkend prilákal do Slovenského raja milovníkov prírody a poriadneho adrenalínu. Fyzicky náročné trate zdolávali i lezci spoza hraníc.

Ilustračný obrázok k článku Extrémne náročné preteky: V Slovenskom raji sa zišli poriadni borci, FOTO+VIDEO
27
Galéria

V Slovenskom raji sa počas víkendu konal už 4. ročník zaujímavej akcie. Na Ľadovom a drytoolovom maratóne sa zúčastnila osemdesiatka lezcov, ktorí si zmerali sily na náročných tratiach. Horolezci zo Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska súťažili v štyroch disciplínach.

Zdroj: YouTube.com

Ako povedal pre náš portál známy horolezec a organizátor tejto akcie Michal Sabovčík, na maratóne sa zúčastnili skúsení lezci s dobrou kondičkou, keďže preteky boli extrémne náročné. V jednej z disciplín, ktorá mala názov Ľadoborec, bola pre súťažiacich pripravená 10-kilometrová trať s prevýšením 600 metrov.

Okrem behu, keďže išlo o čas, museli lezci zdolať na trati Suchá Belá, Kyseľ a Letanovský mlyn, sedem ľadov vo výške 200 metrov. Na tento maratón sa podľa slov organizátora prihlásilo 19 dvojíc s tým, že prvá dvojica vyrážala ešte za tmy o šiestej ráno. Najťažšou disciplínou bezpochyby bola súťaž Ultra Borec, kde museli súťažiaci zdolať všetky štyri disciplíny. Na ultra borca si trúfli šiesti horolezci.

Tento ročník ľadového maratónu bol však aj výnimočný. „Prvýkrát si mohli účastníci maratónu vyskúšať aj ľadolezenie v rokline Kyseľ, ktorá je však pre verejnosť momentálne zatvorená ako aj novú drytoolovú arénu na Letanovskom mlyne, ktorá patrí medzi najlepšie a najväčšie na Slovensku,“ ozrejmil Sabovčík.

Perfektné počasie a ideálne podmienky prilákali do Slovenského raja okrem súťažiacich aj stovky milovníkov prírody, ktorí okrem krásneho prostredia obdivovali aj výkony prítomných borcov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

FOTOGALÉRIA: Ľadolezenie prilákalo do Slovenského raja desiatky súťažiacich
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM