JAB Iné športy

Extraligové volejbalistky si zaslúžia potlesk: V priebehu 8 dní vyhrali štyri zápasy

Spišskonovoveské volejbalistky čakali ďalšie zápasy v extralige. Zahrali si s dievčatami z Nitry, no sily si zmerali aj s hráčkami Paneurópy. Pozrite si stav zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Extraligové volejbalistky si zaslúžia potlesk: V priebehu 8 dní vyhrali štyri zápasy
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci si podľa slov tajomníka volejbalového klubu Igora Murka UKF Nitra brúsila zuby na Spišiačky a verila, že ich zdolá, napokon ťahala za kratší koniec. „Ich výkon síce gradoval, ale Spišiačky ich výborným servisom a kvalitným útokom držali na „dištanc“ a neustále mali navrch. Poľavenie hosťujúcich hráčok využili dievčatá spod Zobora na zisk tretieho setu, čo však bolo z ich strany všetko,“ povedal Murko.

„Zápasu sme sa trochu obávali, lebo hrať na UKF nebolo nikdy ľahké. Tým, že sme už nejaké zápasy povyhrávali, je tá istota väčšia, viac si dievčatá veria v tých ťažších situáciách, čo sa odzrkadlilo po tom prehratom treťom sete,“ doplnil tréner Ondrej Spišák . Ako pokračoval zo sezónou je zatiaľ spokojný. „Minulý rok sa nám nepodarilo zachytiť začiatok, teraz ten začiatok zachytený je," uzavrel.

Volley project UKF Nitra – VK Spišská Nová Ves 1:3 (-21, –19, 21, –16)

Na ďalší zápas nastúpili Spišiačky bez blokárky Magerovej proti tradičnému súperovi Paneurópe. „Domáce volejbalistky začali vcelku dobre, ale ich výkon bol vyrovnaný iba do polovice prvého setu. Potom nastal útlm, čo hostia využili na zisk setu,“ informoval Igor Murko. V ďalších setoch však už Spišiačky zlepšili všetky herné činnosti a hoci boli v počte iba 9 hráčok zdolali Paneurópu 3:1 a získali plné 3 body.

„Splnili sme nie nemožný, ale ťažký cieľ, vyhrať za osem dní štyri ťažké zápasy a získať 12 bodov. Podriadili sme tomu celý tréningový plán.Toto víťazstvo sme vydreli," vyjadril sa po zápase tréner Ondrej Spišák.

VK Spišská Nová Ves – VŠK Paneurópa 3:1 (-19, 23, 21, 16)

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM