Miroslav Pomajdík Správy

Exotická návšteva na radnici: Za primátorom prišli študenti z Brazílie aj Argentíny

Prostredníctvom výmenných pobytov, ktoré organizuje už 16 rokov Rotary klub Spišská Nová Ves, spoznávajú naše mesto a reč zahraniční študenti. Cez tento projekt ku nám zavítali aj traja študenti, ktorí pochádzajú z Brazílie, Argentíny a USA a ktorých tento týždeň prijal aj primátor Ján Volný.

Ilustračný obrázok k článku Exotická návšteva na radnici: Za primátorom prišli študenti z Brazílie aj Argentíny
Zdroj: Dnes24.sk

Rotary klub Spišská Nová Ves ponúka samozrejme rovnakú možnosť aj našim študentom. „Za 16 rokov klub sprostredkoval výmenu 70 slovenských študentov do zahraničia. Tento rok máme päť študentov zo Spišskej Novej Vsi a okolia v zahraničí (Japonsko, Mexiko, Kanada, USA) a troch v Spišskej Novej Vsi zo zahraničia,“ upresnil podpredseda PR pre Slovensko Rotary International, Dištrikt 2240, František Kornaj.

Ako nás informovala Edita Sýkorová z Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi, vyskúšať si štúdium a predovšetkým spoznať našu krajinu a kultúru tak prišli Alanna Pissinati z Brazílie, Fátima Sánchez z Argentíny a Thomas Newman z amerického štátu Tennessee. V prvom polroku sa im podarilo dosiahnuť vynikajúce výsledky zo slovenského jazyka.

„Všetci traja skončili v prvej tretine hodnotenia testov a mali nad 70 percent bodov zo všetkých zahraničných študentov, ktorí sú na Slovensku prostredníctvom Rotary International Dištrikt 2240. Sú to vynikajúce výsledky. Zásluhy na tom majú dočasní náhradní rodičia, u ktorých bývajú, samozrejme ich učitelia na gymnáziách a v neposlednom rade aj priatelia, s ktorými sú v triede, či každotýždenné stretnutia na Rotary klube s jeho členmi,“ informoval Kornaj.

Foto: Edita Sýkorová

Zahraniční študenti v Spišskej
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM