Správy

Dychberúce prekvapenia pri čistení Raja: Chladničky a toalety by tam čakal málokto!

Na čistení Slovenského raja sa cez víkend podieľalo až dvesto doborovoľníkov, ktorí vyniesli z parku viac ako 150 vriec odpadu. Čistili sa viaceré trasy v Slovenskom raji, na ktoré sa vydali zo štyroch miest a nad niektorým nájdeným bordelom len neveriacky krútili hlavami.

Ilustračný obrázok k článku Dychberúce prekvapenia pri čistení Raja: Chladničky a toalety by tam čakal málokto!
Zdroj: TASR

„Sme veľmi šťastní, že sa na čistení Slovenského raja stretli rôzni nadšenci, boli to napríklad vodáci, futbalisti, ochranári, rybári, ale aj podnikatelia, turisti a deti základných škôl. Vydali sa na viacero trás, zberné čaty mohli turisti zaregistrovať na Hornáde, Čingove, v Hrabušiciach, na južnej strane raja v Stratenej, na Havranej skale alebo na Dedinkách,“ informoval Ján Deneš, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Slovenský raj, ktorá podujatie zorganizovala.

Vo vyvezenom odpade nechýbali toalety, chladničky, pneumatiky, ale aj matrace či televízne antény. „Stále nás vie prekvapiť, čo všetko sú ľudia schopní vyhodiť v Slovenskom raji, ktorý je prírodným pokladom nášho štátu. Na druhej strane sme radi, že ho dobrovoľníci objavili a odniesli tam, kam patrí, za čo im patrí veľká vďaka. Ochota a nadšenie pre dobrú vec sa jednoducho nedá kúpiť,“ konštatoval Deneš.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM