JAB Rôzne

Dvakrát viac plaču, dvakrát viac radosti: Minulý rok sa darilo v Spišskej aj dvojčatám

Minulý rok zažívala pôrodnica v Spišskej novorodenecký boom. Darilo sa však aj viacnásobným pôrodom. Pozrite si koľko dvojičiek sa narodilo za rok 2015.

Ilustračný obrázok k článku Dvakrát viac plaču, dvakrát viac radosti: Minulý rok sa darilo v Spišskej aj dvojčatám
Zdroj: TASR

V Spišskej Novej Vsi na novorodeneckom oddelení evidujú všetky bábätka narodené v nemocnici. Len nedávno sme vás informovali o rekordnom počte narodených detí za uplynulý rok. Ako nám prezradil primár gynekologicko –pôrodníckeho oddelenia Štefan Novysedlák od 1.1.2015 do 31.12.2015 sa narodilo 1 297 detí čo je za posledných desať rokov najviac.

Rodičia vymýšľali pre svoje ratolesti všelijaké mená a tie najobľúbenejšie sme vám prezradili nedávno. No nie len klasické mená boli minulý rok v kurze. Mnohé deti budú len ťažko hľadať menovca medzi svojimi rovesníkmi.

V roku 2015 sa však darilo aj dvojčatám. Oproti roku 2014, kedy sa narodilo sedem párov je to až dvojnásobok. Najviac sa narodilo zmiešaných dvojičiek čím sa splnil sen mnohých rodičov mať chlapca aj dievča. Štyri páry boli chlapčenské a tri dievčenské. Z celkového počtu (14) narodených dvojičiek priamo do Spišskej pribudol zmiešaný párik Michal a Katarína a chlapčenský tandem Tobias a Marek.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM