Krimi

Dopravná nehoda na Spiši: Vodič (24) zachytil autom na priechode dievča (11)

Pri dopravnej nehode neďaleko Spišskej Novej Vsi sa ťažko zranilo iba 11-ročné dievča. Podľa polície tak došlo na priechode pre chodcov. Bližšie okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania.

Ilustračný obrázok k článku Dopravná nehoda na Spiši: Vodič (24) zachytil autom na priechode dievča (11)
Zdroj: TASR

Ako nás informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó v okrese Spišská Nová Ves došlo v piatok o 14.30 k dopravnej nehode, pri ktorej sa vážne zranilo iba 11-ročné dievča. K nehode došlo v katastri Arnutovce.

Vodič (24) z Levoče s osobným motorovým vozidlom značky Škoda Octávia za Arnutovskou križovatkou pravdepodobne nedbal na zvýšenú opatrnosť voči maloletej chodkyni, ktorá sa nachádzala pred ním na vyznačenom priechode pre chodcov,“ ozrejmil Szabó.

Podľa jeho slov sa pravdepodobne ani maloleté dievča nepresvedčilo či môže cez cestu bezpečne prejsť a vbehlo na priechod pre chodcov. „Vodič v snahe vyhnúť sa zrážke strhol vedenie do protismeru a prudko brzdil no zrážke nezabránil. Maloletá chodkyňa utrpela ťažké zranenia,“ doplnil policajný hovorca.

Na vozidle vznikla škoda približne za 400 eur. Podľa slov polície vykonanou dychovou skúškou u vodiča požitie alkoholu nebolo zistené. „Vodič ani jeho traja spolujazdci sa nezranili. Bližšie okolnosti ako aj príčiny týchto nehôd sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uzavrel Szabó.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM