Správy Správy

Dôležité INFO pre každého Novovešťana: LOKALITY, kde po novom budú radary!

Polícia a rezort vnútra sa pripravujú na poriadne radikálny krok. Na cestách po celom Slovensku pribudne množstvo radarov. Chýbať nebudú nielen mobilné, ale aj stacionárne. Pozrite si, kde v Spišskej a okolí budú hliadkovať.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO pre každého Novovešťana: LOKALITY, kde po novom budú radary!
Zdroj: Dnes24.sk

Objektívna zodpovednosť na našich cestách funguje už istý čas. Vodiči, ktorí porušili predpisy tak už nemusia byť zastavení na mieste, ale obálka s oznámením o pokute za daný priestupok im dorazí poštou.

Až 1300 nových radarov

Tak ako nás pred časom informoval Petar Lazarov z Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra, na cestách po celom Slovensku by malo pribudnúť viac ako 1300 mobilných a stacionárnych radarov. Rezort pripravuje mapu, na ktorých bude nová technika na vodičov dozerať. Inštitút objektívnej zodpovednosti tak postupne prejde do plne automatickej roviny. V opise predmetu zákazky sa zatiaľ uvádza celkovo 739 umiestnení radarov s presnými GPS súradnicami. Hovorca Peter Lazarov nám potvrdil, že dané údaje o umiestnení novej techniky sú správne a aktuálne.

Znižovanie korupcie a úmrtí

Rezort vnútra už vyhlásil tender na zabezpečenie novej monitorovacej techniky. Ako sa píše v informačnej časti technických požiadaviek zákazky, základnými cieľmi projektu je zvýšenie bezpečnosti a plynulosti na cestách, znižovanie škôd a počtu úmrtí pri dopravných nehodách, zníženie korupcie a zefektívnenie vyberania pokút. Celý systém podľa zverejneného opisu musí priniesť úplnú automatizáciu procesov od rozoznania deliktu, spracovania dôkazových materiálov, spracovanie platobného rozkazu, všetko s čo najmenším zásahom obsluhy.

V kraji takmer stovka

Na území Košického kraja má byť podľa súťažných podkladov dovedna 96 nových radarov. Sedemnásť sa zameria na zákaz predchádzania, 46 na rýchlosť jazdy, 8 na dodržiavanie „Stoj, daj prednosť v jazde“, sedem sa zameria na prechádzanie cez železničné priecestia, dva radary na zákaze otáčania a cúvania, tri na zákaze zastavenia a státia, deväť na zákaze vjazdu ,odbočovania. Tri radary si posvietia na najväčšiu prípustnú hmotnosť a jeden bude monitorovať zákaz vjazdu nad 12 ton.

Plánované umiestnenie radarov v okrese Spišská Nová Ves:

Stoj, daj prednosť v jazde

  • Spišská Nová Ves – ulica Rázusová
  • Spišská Nová Ves – ulica Obrancov Mieru

Rýchlosť jazdy

  • Spišská Nová Ves – ulica Školská
  • Spišská Nová Ves – Novoveská cesta smerom na Novoveskú Hutu
  • Smižany – ulica Tatranská

Zákaz predchádzania

  • Spišská Nová Ves – ulica Radlinského
  • Spišské Vlachy – ulica Vajanského
  • Krompachy – ulica SNP

Zákaz vjazdu, odbočovania

  • Spišská Nová Ves – ulica Duklianskeho, pri železničnom priecestí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM