JAB Rôzne

Dôležité info pre budúcich manželov: Od Nového roka nastane zmena v poplatkoch

Deň, keď si snúbenci povedia svoje áno, prináša okrem radosti aj výdavky. Od Nového roka za sobáše mimo Radnice či mimo určených dní alebo hodín budú musieť zacvakať toľkoto eur...

Ilustračný obrázok k článku Dôležité info pre budúcich manželov: Od Nového roka nastane zmena v poplatkoch
Zdroj: TASR

V Spišskej Novej Vsi prebehne ročne priemerne takmer 300 sobášov. Niektoré sú cirkevné, iné zase civilné. Práve tie civilné sa konajú na Radnici nášho mesta. Zažili sme však už aj napr. sobáš na vskutku netradičnom mieste či v nezvyčajných dňoch alebo hodinách.

Zmena

Mestskí poslanci v Spišskej Novej Vsi na svojom ostatnom zasadnutí schvaľovali aj poplatky spojené práve so sobášmi, ktoré si snúbenci želajú uskutočniť mimo Radnice či času tomu určenému. Poslancom bol predložený návrh, podľa ktorého vznikajú so zabezpečením obradu uzavretia manželstva mimo určenej úradnej miestnosti a pri obradoch mimo určených sobášnych dní a sobášnych hodín zvýšené náklady na účinkujúcich, ich prepravu či potrebného vybavenia do miesta uskutočnenia, ako aj obmedzenie voľného času účinkujúcich, keďže ide o prácu nadčas.

Všeobecne záväzné nariadenie o určení výšky úhrady nákladov na zabezpečenie sobášnych obradov v matričnom obvode mesta Spišská Nová Ves poslanci mesta jednohlasne schválili a tak od Nového roku bude platiť, že za sobáš mimo určený sobášny deň, alebo čas, snúbenci zaplatia poplatok 100 eur a za sobáš mimo obradnej siene 200 eur.

Sobášne dni a hodiny

Pre matričný obvod mesta Spišská Nová Ves sú určené tieto sobášne dni a sobášne hodiny:

  • Piatok od 12:00 do 15.00 hod.
  • Sobota od 14.00 do 19.00 hod.

Sobáše mimo obradnej siene je možné vykonať v čase od 16.00 hod. Sobášnymi dňami nie sú nedeľa, vianočné a veľkonočné sviatky a štátne sviatky. Za miestnosť na uzavretie manželstva je určená obradná sieň v budove Radnice na Radničnom námestí. V týchto určených dňoch a čase snúbenci, ktorí patria pod matričný obvod Spišská Nová Ves za obrad vykonaný v obradnej sieni neplatia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM