JAB Rôzne

Dojímavé FOTO a VIDEO zo Spišskej: Deviataci sa lúčili so školou, nechýbali ani slzy

Strávili spolu celé roky, teraz prišiel deň D. Spišskonovoveskí deviataci sa pred prázdninami rozlúčili so školou aj svojimi spolužiakmi. Boli sme pri tom.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavé FOTO a VIDEO zo Spišskej: Deviataci sa lúčili so školou, nechýbali ani slzy
Zdroj: Dnes24.sk

Väčšina žiakov základných či stredných škôl sa na dnešný deň tešila celý školský rok. Odovzdávanie vysvedčení však neznamená len príchod prázdnin, ale pre deviatakov aj rozlúčku so školou. V slávnostný deň odovzdávania vysvedčení sme sa vybrali do Základnej školy Hutníckej. Celá slávnosť sa konala už tradične na školskom dvore.

Takmer stovka deviatakov prekročila prah školy poslednýkrát. „Na dnešný deň sme sa tešili a naivne si mysleli, že to bude niečo nádherné no zistili sme, že sme smutní,“ zneli slová jednej z deviatačiek pri oficiálnej rozlúčke. Dojatie žiakov sa najviac však vystupňovalo počas rozlúčkovej pesničky a pri vzájomnom lúčení.

Prečítajte si tiež: Oranžové gymnázium si zvolilo najzábavnejšieho učiteľa: Humorom sršal aj pri oceňovaní!

„Je nám veľmi smutno. Budeme si navzájom veľmi chýbať,“ zhodli sa dievčatá z 9.A s tým, že dúfajú, že sa budú aj naďalej stretávať – aj keď už nie v škole. „Najviac mi budú chýbať spolužiaci, ale aj učitelia. Zároveň sa však teším na novú školu. Vybrala som si gymnázium a už teraz sa radujem, že spoznám znova ďalších ľudí,“ prezradila svoje pocity Aneta, ktorej cieľom je medicína.

Deviatakom Aďovi a Matejovi budú najviac chýbať spolužiaci a na otázku, na čo sa tešia, zhodne odpovedali. „Na prázdniny.“ Veľa pekných zážitkov za deväť rokov zažila aj deviatačka Lenka, ktorá sa chce stať kozmetičkou. Nás zaujímali jej pocity. „Som smutná, lebo viem že toto obdobie sa už nevráti. Budú mi všetci veľmi chýbať. No zároveň som šťastná, že sa to končí a plná očakávania, ako to bude na strednej.“

Pozrite sa, ako vyzeral koniec školského roka v iných regiónoch Slovenska

Deviataci sa lúčili výstižnou pesničkou: Nechýbali ani slzy...
1
Galéria
Základná škola je pre nich minulosťou: Deviataci zo ZŠ Hutnícka sa lúčili
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM