JAB Rôzne

Dobrovoľníci v Spišskej sa pustili do skrášľovania mesta: Stihli toho viac ako dosť, FOTO

Aj tento rok sa Spišská Nová Ves zapojila so svojimi aktivitami do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva pod názvom Naše mesto. Stalo sa už tradíciou, že sa k dobrovoľníkom pridali aj zamestnanci mesta, ktorí si tento rok vybrali letné kúpalisko.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci v Spišskej sa pustili do skrášľovania mesta: Stihli toho viac ako dosť, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Farby a štetce boli pomôcky, ktoré dnes vymenili zamestnanci mesta za perá a počítače. Spišská Nová Ves sa po štvrtýkrát zapojila s 10 aktivitami do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva pod názvom Naše mesto.

Tesne pred otvorením

Tento rok sa k dobrovoľníkom opäť pridalo aj 40 ľudí z radov zamestnancov Mesta Spišská Nová Ves a Správy telovýchovných zariadení, ktorí sa spoločne zo zamestnancami Embraca a Topvaru rozhodli, že vymaľujú kovovú vstupnú bránu letného kúpaliska ako aj zábradlie v areáli. Kúpalisko v Spišskej svoje brány otvorí už 11.júna.

„V rámci našich dobrovoľníckych aktivít sa zameriavame na miesta s vysokou frekvenciou pohybu nielen občanov mesta, ale i návštevníkov. Po vymaľovaní viacerých mostných konštrukcií a zábradlí, po skrášlení fasády objektu autobusovej stanice a vstupu do mesta na železničnej stanici sme si tento rok vybrali naše kúpalisko, ktoré je v letnom období intenzívne navštevované,“ uviedla Andrea Jančíková, vedúca kancelárie primátora mesta.

Jednoznačné dôvody

Štvrtýkrát sa tejto dobrovoľníckej akcie zúčastnil aj Milan Mucha z oddelenia výstavby a dopravy. A jeho dôvod? „Rád podporujem aktivity týkajúce sa nášho mesta, pretože tu bývam a chcem prispieť k jeho skrášleniu.“ Aj Tomáš Repčiak z kancelárie primátora berie podľa jeho slov túto aktivitu viac ako relax a dôvod spraviť niečo pre mesto v ktorom žije.

„Takáto záležitosť raz do roka by mohla byť tradíciou každého Novovešťana nie len pre ľudí ktorí sú v nejakej organizácii. Podľa mňa dobrovoľníctvo je veľmi moderným trendom na ktorý sme si spomenuli po dvadsiatich rokoch, kedy sme robili akciu Z a podobné dobrovoľnícke akcie,“ vyjadril sa s tým, že on sa zapojil do akcie druhýkrát.

Ďalšie aktivity

Okrem letného kúpaliska sa dobrovoľníci nachádzali aj v iných častiach mesta. V areáli základnej školy na ulici Ing. O. Kožucha sa dobrovoľníci podujali očistiť plot drôtenou kefou a následne ho natrieť farbou. Nové využitie tu dostanú aj staré pneumatiky, ktoré budú namaľované farbami, po vykopaní jám budú vložené do zeme a ich zabetónovaním bude upravený terén areálu školy.

Pripravené je i predkreslenie vybraného návrhu kriedou na asfalt či maľovanie farbou na asfalt. Na ZáZeMí sa zasa dobrovoľníci postarajú o stavbu Hmyzieho hotela, opravu hlinených štruktúr, opravy detského ihriska či komunitnej záhrady.

Môže vás zaujímať:

Na úrade práce v Spišskej zaviedli novinku: Vychytávka, s akou sa môžete stretnúť v banke

Dôležité informácie pre ľudí v Spišskej: Mestský úrad zmení úradné hodiny, kedy sa tak stane?

Dobrovoľníci v Spišskej skrášľovali aj letné kúpalisko
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM