JAB Rôzne

Dobrá správa pre rodičov a ich ratolesti: V Spišskej vyrastú dve centrálne ihriská

Nedostatok funkčných detských ihrísk trápi nejedného rodiča nášho mesta. Prinášame však dobrú správu. Tento rok by mali vyrásť rovno dve.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov a ich ratolesti: V Spišskej vyrastú dve centrálne ihriská
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi prioritami mesta Spišská Nová Ves je okrem iného aj plán vybudovať na každom sídlisku v meste postupne každý rok jedno centrálne ihrisko pre našich najmenších obyvateľov.

Prvé za sumu takmer 50 000 eur bolo postavené na jeseň minulého roku na sídlisku Mier. „Keďže hotové ihrisko bolo dokončené koncom novembra, jeho slávnostné otvorenie plánujeme v tomto roku niekedy v jarných mesiacoch ,“ povedal pre náš spravodajský portál predseda mestského výboru na sídlisku Mier Jozef Kačenga.

Tento rok malo byť na rade ďalšie ihrisko, ale ako informoval Spišskú 24 primátor Ján Volný, centrálne ihriská pribudnú tento rok rovno dve. A to na sídlisku gen. Svobodu (Tarča) ako aj na sídlisku Západ. „Návrh na vybudovanie dvoch centrálnych ihrísk budú musieť schváliť aj mestskí poslanci na najbližšom zastupiteľstve. Po schválení sa z ich realizáciou začne v jarných mesiacoch,“ ozrejmil primátor s tým, že takto sa potešia deti novým ihriskám už na troch veľkých mestských sídliskách.

Jedno ihrisko podľa slov kompetentných pozostáva z viacerých prvkov – ako sú trojvežový hrad s 2 šmýkačkami, dvojitá hojdačka, kolotoč, pieskovisko, koníky na pružine, lavičky na sedenie aj koše na odpadky. Mesto počíta z investíciou v objeme približne 50-tisíc eur na jedno ihrisko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto archívne: nové ihrisko na sídlisku Mier

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM