Rôzne

Dobový sprievod, remeselný trh či rôzne vystúpenia: Takto prebiehali v Spišskej Dni mesta

Uplynulý víkend sa niesol v Spišskej v duchu Dní mesta. Námestie zaplnili rytieri, šermiari, remeselníci a nechýbal napríklad ani dobový sprievod mestom.

Ilustračný obrázok k článku Dobový sprievod, remeselný trh či rôzne vystúpenia: Takto prebiehali v Spišskej Dni mesta
38
Galéria

Tradičné podujatie Dni mesta odštartovalo v Spišskej Novej Vsi už v uplynulý piatok. Keďže súčasťou osláv bol aj 23. ročník Trhu ľudových remesiel, centrum mesta sa zaplnilo desiatkami stánkov s umelcami, ktorí vyrábali svoje výrobky aj priamo na mieste.

Zdroj: Dnes24.sk

Počas oboch dní bol pripravený aj bohatý kultúrny či sprievodný program. Nechýbali vystúpenia sokoliarov, dobových muzikantov, rytierov, mušketierov či žonglérske a fakírske predstavenia. Súčasťou osláv bol aj Ružový pochod za zdravé ženy, ktorý sa konal v piatok poobede.

Sobotné popoludnie spestril dobový sprievod, v ktorom ste okrem mušketierov a rytierov mohli vidieť aj divadelníkov či rozprávkové postavičky, ktoré zabávali počas celého podujatia tých najmenších.

A ako sa páčili Dni mesta domácim či návštevníkom? „Chodíme každý rok, lebo veľmi sa nám toto podujatie páči. Vládne tu pokojná atmosféra, čo nám vyhovuje viac ako klasické trhy,“ prezradila nám rodinka z Margecian. „Naviac sme sa tešili na rytierov a šermiarov. Ale pozreli sme si takmer celý kultúrny program. Sme tu prvýkrát a určite sa ešte vrátime,“ povedali nám návštevníci zo Spišských Vlách.

Krásne výrobky od zručných majstrov obdivovali v stánkoch viacerí. „Nikdy neodídem bez nejakej maličkosti. Sú tu naozaj prekrásne veci a klobúk dole pred tými, čo ich vyrábajú,“ povedala Novovešťanka Katka.

Atmosféru obľúbené podujatia ako aj samotný dobový sprievod si môžete vychutnať prostredníctvom fotiek i videa.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

FOTOREPORTÁŽ: Víkend bol v Spišskej Novej Vsi poriadne pestrý
38
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM