JAB Rôzne

Do Spišskej zamieria writeri z celého Slovenska: Pozrite, kde v meste sa chcú činiť

V Spišskej budú opäť múry skrášľovať sprejeri z celého Slovenska. 10. ročníku tradičného podujatia sa dočkáme už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Do Spišskej zamieria writeri z celého Slovenska: Pozrite, kde v meste sa chcú činiť
Zdroj: Graffity Spiš

Aj keď koniec letných prázdnin sa neúprosne blíži, o dobré akcie nebude núdza ani v septembri. Jednou z nich je už desiaty ročník s názvom Graffiti Spiš, ktorá sa bude konať 23. a 24. septembra 2017 na sídlisku Mier. Tentokrát, po podchode, škôlke či rôznych častiach mesta, skrášlia graffiťáci garáže pri Fľúdri.

Jubilejný desiaty ročník bude mať podľa slov spoluorganizátorky podujatia Mirky Bukovinskej tému dosť aktuálnu a často preberanú aj medzi mladými ľuďmi. „ Téma má názov – Farbami proti rasizmu,“ priblížila s tým, že na akcii čakajú účasť pouličných umelcov nielen zo Spiša, ale aj z Košíc, Trenčína, či Bratislavy.

Zaujímalo nás aj, prečo si práve vybrali túto tému a čím bude už desiaty ročník pravidelného podujatia výnimočný. „Myslím si, že aj keď sa nedeje všetko tak, ako si predstavujeme, nie je dôvod zájsť do názorového extrému – rasizmu a hádzať všetkých do jedného vreca. Desiaty ročník je viac-menej pre nás výročie a chceli by sme dosiahnuť čo najlepší výtvarný výsledok,“ povedala Bukovinská.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM