JAB Rôzne

Na bicykli do práce vyrazí rekordný počet Novovešťanov! Do pedálov bude šliapať aj primátor mesta, FOTO!

S príchodom teplejších dní prichádza chuť k zdravému pohybu na čerstvom vzduchu. Bicykle sa stávajú čoraz obľúbenejším dopravným prostriedkom aj v Spišskej Novej Vsi. Svedčí o tom aj rekordný počet účastníkov, ktorí sa zapojili do celoslovenskej kampane Do práce na bicykli.

Ilustračný obrázok k článku Na bicykli do práce vyrazí rekordný počet Novovešťanov! Do pedálov bude šliapať aj primátor mesta,  FOTO!
Zdroj: Dnes24.sk

Do 3. ročníka celoslovenskej kampane Do práce na bicykli sa v Spišskej Novej Vsi zaregistrovalo 11 tímov a 32 súťažiacich. Oproti minulým rokom je to rekordný počet v našom meste. Pre porovnanie v roku 2014 sa zapojilo 5 družstiev, minulý rok iba štyri.

Najväčšie zastúpenie

Najviac družstiev a to štyri sa tento rok zaregistrovalo zo základnej školy na Hutníckej ulici. „Tento rok je to druhý krát čo sme sa zapojili do tejto akcie. Vlani sme vytvorili jedno družstvo. Dnes sú to už štyri ," povedal zástupca školy Ľuboš Sedlák. Ako prezradil, motivácie boli rôzne a inšpiráciou pre ostatných bol súťažný tím spred roka.

„Všetci súťažiaci sú športovci a majú k bicyklom blízko. Zároveň chceme svojou účasťou podporiť túto akciu a presvedčiť samosprávy, aby vytvárali lepšie podmienky na budovanie cyklotrás," doplnil Sedlák s tým, že vyformovanie postavy pred letom tiež nie je zlou inšpiráciou.

Pridal sa aj primátor

Do celoslovenskej kampane sa po tretí krát zapojil aj primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný. Jeho sparing partnerkou sa už tradične stala prednostka mestského úradu Jela Bedárová. „Cyklistika patrí medzi moje obľúbené športy a som rád, že sa opäť dostáva do popredia. Do tejto súťaže sa mesto zapája od začiatku a aj ja sa v rámci svojich pracovných povinností sa budem snažiť prispieť," povedal primátor mesta.

V rámci celého Slovenska sa do súťaže prihlásilo rekordných 1730 tímov a 5635 cyklistov. Počas mája ich bude možné stretnúť v 60 samosprávach po celej krajine, ktoré sa do súťaže zaregistrovali. Aj tento rok dostanú účastníci kampane výrazné tričká, podľa ktorých budú v novoveských uliciach ľahko identifikovateľní, a ktoré budú vodičov informovať o tom, aby im dali na cestách dostatok priestoru.

Do pedálov bude šliapať jedenásť tímov zo Spišskej
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM