JAB Rôzne

Do práce na bicykli? V našom meste sme tento rok zaznamenali rekord

Rekord, dve tisícky kilometrov aj stovky jázd. Aj tak vyzeral tretí ročník národnej kampane Do práce na bicykli v našom meste. Ako to celé dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Do práce na bicykli? V našom meste sme tento rok zaznamenali rekord
Zdroj: TASR

V máji prebiehala akcia Do práce na bicykli aj v uliciach Spišskej Novej Vsi. Naše mesto sa do tejto kampane zapojilo po tretíkrát. Oproti minulým rokom však tento ročník bol rekordný. Zaregistrovalo sa až 11 tímov a 32 súťažiacich.

Pre porovnanie v roku 2014 sa zapojilo 5 družstiev, minulý rok iba štyri. Zamestnanci lokálnych firiem a organizácií u nás najazdili na dvoch kolesách 2 045,8 kilometrov, čím mestu aj planéte ušetrili viac 515,5 kilogramov nevyprodukovaného CO2. Spolu spravili 791 jázd.

Víťazným tímom z nášho mesta sa stal RACING TEAM 3 zo základnej školy Hutníckej, ktorý najazdili 361 kilometrov. Spomedzi jednotlivcov najviac najazdila Daniela Ivanková z tímu RACING TEAM 2, taktiež zo základnej školy Hutníckej.

V celkovom počte najazdených kilometrov sa naše mesto umiestnilo na 39. priečke. No podľa počtu jázd zo všetkých prihlásených samospráv by nám patrila 34. priečka.

Celoslovenská kampaň Do práce na bicykli prebiehala celkovo v 60 samosprávach a zapojilo sa do nej 5637 obyvateľov Slovenska v 1731 tímoch. Tí počas mája najazdili až 782 621 kilometrov a ušetrili viac než 204 ton CO2. Svojou účasťou súťažiaci upozornili vedenia slovenských miest aj štát na potrebu rozvoja cyklistickej infraštruktúry a zamestnávateľov na potrebu vytvárania vhodných podmienok pre cyklistov na pracoviskách.

Môže vás zaujímať:

Na cesty vyráža naozaj štýlovo: František brázdi ulice Spišskej na parádnom stroji, FOTO

Pôjdete po ulici v Spišskej a zrazu sa vám to stane: V meste môžete zažiť veľmi milé prekvapenie!

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM