JAB Rôzne

Do nemocnice v Spišskej zavítal Mikuláš: Neprišiel len potešiť deti... mal aj dôležitú úlohu!

Na príchod Mikuláša sa tešia snáď všetky deti. Niektoré trávia tento deň bohužiaľ v nemocnici. Mikuláš na ne však nezabudol a okrem potešenia detí mal v spišskonovoveskom špitáli aj ďalšiu dôležitú úlohu.

Ilustračný obrázok k článku Do nemocnice v Spišskej zavítal Mikuláš: Neprišiel len potešiť deti... mal aj dôležitú úlohu!
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok slávnostne otvorili vynovené a rozšírené gynekologicko- pôrodnícke oddelenie v Spišskej Novej Vsi. Pri slávnostnom otvorení pomáhal aj Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Ako pri slávnostnom otvorení prezradil riaditeľ nemocnice Anton Hanušín spišskonovoveská nemocnica sa celý tento rok pripravovala na získanie statusu Baby Friendly Hospital Initiative.

Nemocnica priateľská k deťom

Baby Friendly Hospital Initiative v 10 krokoch formuluje najdôležitejšie postupy podpory dojčenia. Zameriava sa v nich okrem iného najmä na: kvalitu psychoprofylak­tickej prípravy, včasné priloženie novorodeného dieťaťa k matke do pol hodiny po pôrode ako aj zabezpečenie spoločnej hospitalizácie dieťaťa s matkou.

„Treba však dlhodobo a dôsledne viesť personál k realizácii týchtokrokov a zmeniť zastarané postupy „klasickej“ nemocničnej rutiny na nový typ zdravotnej starostlivosti o matku a o novorodené dieťa poskytovaný vo vyššej kvalite. Nemocnica preto bude výraznejšie investovať tiež do vzdelávania svojho personálu,“ zdôraznil Anton Hanušín.

„Pôrodnica je priestor, ktorý je spojený so silným emocionálnym zážitkom. Uvedomujeme si, že okrem kvalitnej medicínskej časti potrebujeme vytvárať prostredie priateľské nielen k deťom, ale aj k matkám. Sme pripravení spĺňať vyššie nároky a privítame každú spätnú väzbu na ďalšie zlepšovanie našich služieb," doplnil primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Štefan Novysedlák.

Prví spokojní rodičia

V čase slávnostného otvorenia už bola jedna z nadštandardných izieb obsadená. Spokojní rodičia malej Terezky zo Spišskej Novej Vsi si ju vyskúšali, ako prví. Terezka bola na svete 24 hodín. ,,Sme radi, že sme už stihli takúto izbu aj keď je pravda, že svoju posteľ som ešte nevyužil, lebo máme iné príjemnejšie starosti, ako je spánok," povedal spokojní otecko.

Aj mamka Zuzka je šťastná, že sa im narodila zdravá dcérka. Na otázku, ako sa cíti v novej izbe a čo hovorí na to, že má partnera vedľa seba odpovedala.,,Ne­cítim sa, ako v nemocnici. Je tu príjemne prostredie a sme celá rodinu spolu. To je základ."

Mikuláš obdaroval malú Terezku a potom sa pobral so svojimi pomocníkmi na všetky oddelenia potešiť detičky. Fotky a video si môžete pozrieť v našej galérii.

Mikuláš v nemocnici v Spišskej Novej Vsi
1
Galéria
Mikuláš v nemocnici v Spišskej Novej Vsi
13
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM