JAB Správy

Dlhé čakacie lehoty majú byť minulosťou: Magnetickú rezonanciu v Spišskej spustia už o pár dní!

Niekoľkomesačné práce priniesli svoje ovocie. Hoci pracovisko magnetickej rezonancie oficiálne otvorené ešte nie je, pacienti sa už môžu na vyšetrenie objednať.

Ilustračný obrázok k článku Dlhé čakacie lehoty majú byť minulosťou: Magnetickú rezonanciu v Spišskej spustia už o pár dní!
Zdroj: Dnes24.sk

Ešte v marci sme vás informovali o novinke v novoveskej nemocnici v podobe magnetickej rezonancie. Skoro 6 tonový kolos si vyžiadal opatrnú a zdĺhavú manipuláciu, ako aj pomoc žeriava a niekoľkých robotníkov. Po skoro dvoch mesiacoch je všetko pripravené na jej spustenie.

Ako nás informoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, oficiálne otvorenie nového oddelenia magnetickej rezonancie bude síce až piatok 22. mája, ale pacienti z blízkeho, ale aj vzdialenejšieho okolia sa môžu na vyšetrenie objednať už dnes.

Nemocnica sľubuje na toto vyšetrenie čakacie lehoty do niekoľkých dní. „Krstnými rodičmi a súčasne prvými pacientmi budú obyvatelia, ktorí sa k nám prihlásili z iných pracovísk magnetickej rezonancie, kde už na toto vyšetrenie čakajú aj deväť mesiacov,“ doplnil Kráľ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM