Kultúra

Divadlo Kontra žalo úspech v zahraničí: Na umelcov čakala krásna odozva!

Macbeth, Hamlet, Čínsky Maharadža či Rum a vodka. To je len niekoľko titulov, ktoré môžete vidieť v Divadle Kontra. To sa predviedlo aj v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Kontra žalo úspech v zahraničí: Na umelcov čakala krásna odozva!
Zdroj: Divadlo Kontra

Takmer desať rokov prináša obyvateľom Spišskej Novej Vsi kultúrne vyžitie a stále nové, zaujímavé tituly. Divadlo Kontra vzniklo v roku 2007 a okrem pôsobenia v našom meste ho môžu ľudia vidieť aj v iných kútoch krajiny či dokonca za našimi hranicami. Ako nám prezradil herec a zakladateľ divadla Peter Čižmár, v lete sa zúčastnili niekoľkých divadelných festivalov.

Čítajte tiež: September v Spišskej a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

„Na začiatku júla vycestovalo Divadlo Kontra do Maďarska, kde sme zahrali na svetovom Shakespearovskom festivale – Hamleta. V auguste sme sa taktiež s Hamletom zúčastnili na medzinárodnom divadelnom festivale Wertep v Poľsku, kde naše predstavenie získalo nadšené ovácie a pozvanie aj na budúci rok. Len nedávno sme sa vrátili zo svetového festivalu monodrám z Turecka, Medresesi, kde náš Macbeth bol označený ako jedna z najlepších produkcií tohto svetového festivalu,“ prezradil herec.

Podľa jeho slov Kontra reprezentovala Spišskú Novú Ves a Slovensko medzi štátmi ako Turecko, Litva, Poľsko, Izrael, Irán, Česko, Nemecko, Francúzsko, Holandsko a pozvanie dostalo aj na budúci rok. Tento rok však Divadlo Kontra ešte do zahraničia vycestuje. So svojimi titulmi si zahrajú v Mníchove, na svetom festivale monodrám na Ukrajine či koncom októbra sa so svojím Macbathom predstavia na svetovom Shakespearovskom festivale v Arménsku.

Čítajte tiež: Známy horolezec zo Spišskej účinkuje v divadelnej hre: O tejto novej skúsenosti prezradil Michal viac…

„Sme hrdí, že divadlo Kontra opäť získalo vynikajúce odozvy a že sme meno mesta Spišská Nová Ves, náš kraj a v neposlednom rade republiku mohli zviditeľniť na najprestížnejších svetových divadelných festivaloch,“ uzavrel Peter Čižmár.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM