JAB Rôzne

Deti narodené v Spišskej v roku 2017? Aha, aké mená im dávali rodičia najčastejšie

Prinášame vám zaujímavé informácie. Zistili sme top 5 najčastejších chlapčenských a dievčenských mien, ktoré dostávali deti narodené v r. 2017 v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Deti narodené v Spišskej v roku 2017? Aha, aké mená im dávali rodičia najčastejšie
Zdroj: TASR

Prvý novorodenec roku 2018 na gynekologickom – pôrodníckom oddelení v Spišskej Novej Vsi prišiel na svet 1. januára niekoľko minút po obede. Na prvú Novovešťanku sme si počkali až do 2. januára.

Čo sa týka uplynulého roku, ten bol na spomínanom oddelení na bábätká bohatý a ako pre náš portál povedal primár oddelenia Štefan Novysedlák, na svet prišlo v novoveskej nemocnici počas minulého roku až 1300 bábätiek, čo je najviac za posledné roky. Prím hrali chlapci, ktorých sa narodilo presne 662. Dievčat bolo o niečo menej, presnejšie 638.

Každé bábätko dostalo po narodení aj meno, o ktoré sa postarali rodičia. A vznikla tak zaujímavá hitparáda. Pozreli sme sa na najčastejšie chlapčenské a aj dievčenské krstné mená, ktoré dali rodičia deťom, čo prišli na svet v roku 2017 v spišsko­novoveskej nemocnici.

Medzi dievčenskými menami podľa informácií z novoveskej pôrodnice dominovali tieto krstné mená: Ema, Simona, Laura, Katarína a Sofia.

No a medzi chlapcami to boli zase tieto: Jozef, Damián, Adam, Samuel a Tobias.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM