JAB Rôzne

Desiatky masiek, súťaže a dobrá nálada: V Spišskej bol karneval na ľade, FOTO

Pravidelné podujatie nielen pre deti pripravilo už tradične centrum voľného času. Svoju šikovnosť a kreativitu predviedlo približne 80 masiek.

Ilustračný obrázok k článku Desiatky masiek, súťaže a dobrá nálada: V Spišskej bol karneval na ľade, FOTO
28
Galéria

Zimný štadión v Spišskej Novej Vsi sa stal dejiskom pravidelného podujatia určeného pre deti a ich rodičov. Karneval na ľade odštartoval vo štvrtok popoludní a na ľade svoju fantáziu a kreativitu predviedlo niekoľko desiatok masiek.

Ako priblížila riaditeľka Centra voľného času Adam v Spišskej Novej Vsi, Ľubica Šefčíková, pravidelné podujatie má niekoľko kategórii a porota hodnotí hlavne vlastnoručne vyrobené masky, no skrátka neprídu ani ostatní účastníci karnevalu. Okrem prezentácií masiek a vyhlásenia najkrajších masiek si mohli deti na ľade aj zasúťažiť.

Najviac zastúpená bola kategória prvého stupňa základných škôl. A o zaujímavé masky nebola núdza. Nechýbali čarodejnice, kostlivci, rôzne zvieratká a ani mafina či muchotrávka. Osemročná Karolínka – ako popcorn – zaujala aj porotu. Ako nám prezradila, masku vymyslela mamka, ale zhotovil ju ocko.

Rodinka zo Spišskej prišla na podujatie vo štvorici. „Sme pravidelní účastníci tohto podujatia, tentokrát sme si zvolili pestré a veselé kostýmy, sme klauni,“ povedal otecko.

Tento ročník priniesol aj malý rekord v kategórií dospelých. „Aj keď túto kategóriu máme stále, pravidelne v nej máme jedného, alebo dvoch účastníkov. Tento rok je to rekord, keďže sú štyria, z čoho sa tešíme a dúfame, že dospelí sa budú zapájať v čoraz väčšej miere aj po ďalšie roky,“ doplnila Klaudia Bigošová, pedagogická pracovníčka centra voľného času.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Zimný štadión v Spišskej zaplnili masky od výmyslu sveta
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM