Peter Handzuš Futbal

Derby medzi Popradom a Spišskou Novou Vsou: O víťazstve rozhodol vlastný gól

V sobotu sa v NTC Poprad hralo ozajstné spišské derby medzi domácim FK Poprad a Spišskou Novou Vsou. Tabuľkové postavenie súperov pasovalo za favorita domáce mužstvo, ale je známe, že derby zápasy favorita nemajú.

Ilustračný obrázok k článku Derby medzi Popradom a Spišskou Novou Vsou: O víťazstve rozhodol vlastný gól
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Tímy sa dlho naťahovali o čo najlepšiu pozíciu najmä v strede ihriska a napokon nešťastný vlastný gól hosťujúceho Karola Sedláčka rozhodol o triumfe Popradčanov.

Poprad vstúpil do zápasu s novou posilou do stredu obrany, nedávnym kapitánom Bardejova a skúseným stopérom Vladislavom Palšom. Bola to dlho avizovaná posila, keď si vedenie FK do poslednej chvíle držalo miesto v kádri práve pre ňu. Palša je považovaný za jedného z najlepších stopérov v súťaži a na ihrisku bolo cítiť jeho prehľad v hre. S tímom je týždeň, ale zapadol doň okamžite. „Niektorých chalanov poznám z Bardejova, ale aj zo súťaže. Je tu príjemné prostredie a dobrá partia. Po siedmych rokoch v Bardejove sa žiadala zmena a trocha novej motivácie,“ uviedol na margo svojho prestupu pod Tatry Palša. Svoj prvý súťažný zápas za Poprad hodnotil takto: „Bol to ťažký zápas a pre tento región zaujímavé derby. Takéto zápasy nemajú veľkého favorita, bývajú tesné a sme radi, že sme to zvládli. Chýbalo nám viac pokoja, neskoro sme pristupovali ku hráčom a z toho sa vytvárali okienka v obrane. Povedali sme si, že do druhého polčasu pôjdeme zodpovednejšie. Mali sme množstvo šancí, mali sme dať aj viac gólov.“

K hodnoteniu zápasu sa pridali aj obaja tréneri. „Snažili sme sa na súpera pripraviť čo najlepšie, vedeli sme, že Poprad má kvalitné mužstvo. Navyše sa posilnili o jedného z najlepších stopérov v súťaži. Urobili sme všetko preto, aby sme zápas zvládli lepšie, ako sa to nakoniec podarilo. Urobili sme zmeny v zostave a súpera sme tým zaskočili najmä v strede ihriska. Vytvorili sme si aj príležitosti. V druhom polčase rozhodol gól po nevydarenom rohovom kope súpera. Zápasy idú v rýchlom slede a nám body utekajú. Sme sklamaní, že sme prehrali, ale už musíme myslieť na ďalší zápas a dobre sa naň pripraviť,“ uviedol tréner FK Spišská Nová Ves Branislav Ondáš.

„Máme za sebou siedme kolo, ale stále sa cítim ako v príprave. Neustále skladáme mužstvo a hľadáme optimálne rozostavenie hráčov. Od kľúčových hráčov som dnes čakal viac. Súpera musím pochváliť, že dokázal udržať stred ihriska a vedel dobre podržať loptu. V druhom polčase to bolo kto z koho a my sme napokon boli šťastnejší,“ dodal tréner FK Poprad Vladimír Lajčák. S výkonom nového stopéra bol spokojný. „Palša ešte do kabíny úplne nezapadol, ale na ihrisko už áno. Sľubujeme si od neho veľa, mal by upokojiť hru a veríme, že mladí stopéri popri ňom porastú. Dlhodobo nám chýbal organizátor obrany, preto dúfam, že sme ho konečne našli,“ uzavrel Lajčák.

FK Poprad – FK Spišská Nová Ves 1:0 (0:0) Góly: 58. Sedláček (vlastný gól)

FK Poprad: Huszárik – Janigloš, Palša, Tropp, Bendík („C“), Streňo, Zápotoka (76. Durkot), Palutka (36.Bilas), Ferenc, Ujčík, Lukáč (67. Jurčo). FK Spišská Nová Ves: Gáborčík – Slejzák (57. Kováč), Sedláček („C“), Baranyi, Zekucia, Dunajčan (71. Lipták), Sirko, Štefánik, Čekovský, Kiššák, Boroš.

ŽK: Streňo, Zátopka – Baranyi, Slejzák, Boroš.
Rozhodovali: Pavel Ochotnický – Branislav Hrdlička, Milan Štrbo.
Divákov: 2182

Text: fkpoprad.sk

FK Poprad - FK Spišská Nová Ves 1:0
1
Galéria
FK Poprad : FK Spiškká Nová Ves
20
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM